DİAYDER davası ertelendi

Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle DİAYDER başkanı ve dernek üyelerinden oluşan 22 kişi hakkında açılan dava ertelendi. Bir sonraki duruşma 7 Mart 2024 tarihinde görülecek.

DİAYDER davası ertelendi

Artı Gerçek - Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Ekrem Baran ve dernek üyelerinin de aralarında olduğu toplam 22 kişi hakkında Kürtçe hutbe ve vaaz verdikleri gerekçesiyle "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın 15’inci duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya dernek üyeleri ve avukatları katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, söz alan avukatlar savcılığın önceki duruşmada açıkladığı esasa dair mütalaasına karşı savunma yapmak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, avukatların talebini kabul ederek, duruşmayı 7 Mart 2024 tarihine erteledi. (MA)