Diyanet eski başkanından LGBTİ+'ları hedef gösteren hutbe eleştirisi
'Bu tür musibetleri belirli bir günah grubuna bağlamamız haşa Allah adına konuşmamız anlamına gelir, bu doğru değil.'
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın cuma hutbesinde LGBTİ+ bireylere yönelik sözlerinin ardından başlayan tartışmaya eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de "Bizim bu tür musibetleri belirli bir günah grubuna bağlamamız haşa Allah adına konuşmamız anlamına gelir, bu doğru değil" sözleriyle dahil oldu.
Bir televizyon programında açıklamalarda bulunan eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez hutbeye ilişkin eleştirilerini dile getirdi.
Hutbede, "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor" deniliyordu.
Görmez, "Bizim bu tür musibetleri belirli bir günah grubuna bağlamamız haşa Allah adına konuşmamız anlamına gelir, bu doğru değil. Çünkü Küresel siyasetin günahları cinsel bütün günahlardan daha büyüktür" ifadelerini kullandı.
Görmez sözlerini "Bizim günah-ı kebair listemiz değişti. Büyük günahlar artık değişti. Tohumun genini değiştirmek, gıdayla oynamak, kimyasal silah geliştirmek, bütün kainatı ifsat etmek, bunlar bizim kitaplarımızda günah-ı kebair arasında geçmiyor diye bizim oraya sıkışmamamız lazım. Bizim günah-ı kebair'leri Kur'an'ı Sünneti dikkate alarak güncellememiz gerekiyor" diye tamamladı.
Görmez, "Ankara Barosu'nun açıklaması İslamı çağ dışılıkla itham eden bir açıklama. Bir milletin iman değerlerini hafife almak ayrı bir şey. Her türlü kınanmayı hak eden bir metin" diye de ekledi.
FEYZİOĞLU SADECE BARO'YU ELEŞTİRMİŞTİ
Eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında tartışmada her iki kurumu da eleştirirken, Türkiye Barolar birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun sadece Ankaar Barosu'nu hedef alması ve Diyanet'in tartışılan hutbesi için sessiz kalması dikkat çekmişti.