Dorukhan Büyükışık dosyasında 9 ilde 26 gözaltı kararı
Şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Dorukhan Büyükışık ile ilgili soruşturmada ortaya çıkan yeni deliller doğrultusunda 9 ilde 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi
Artı Gerçek- Dorukhan Büyükışık'ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturması sürüypr.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, dosyada ortaya çıkan yeni deliller kapsamında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akın Gürlek, "Dorukhan Büyükışık dosyasında ortaya çıkan yeni deliller; bilirkişi raporları, teknik incelemeler, HTS ve daraltılmış baz kayıtları ile delillerin karartıldığına yönelik bulgular ışığında 26 şüpheli hakkında gözaltı kararları verilmiş; İzmir merkezli 9 ilde bu sabah eş zamanlı operasyon başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.
2018'DE İNŞAATTA ÖLÜ BULUNMUŞTU
Emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın oğlu Dorukhan Büyükışık, 2018 yılında İzmir Narlıdere'de bir inşaat şantiyesinde ölü bulunmuştu.
Büyükışık'ın ölümü kayıtlara yüksekten düşme olarak geçmişti.
Dorukhan'ın babası emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın gayretleri neticesinde olayda görevli 8 polis memuru hakkında dava açılmıştı.
Polislerin savcının talimatına rağmen ilgili kamera görüntülerini sağlıklı biçimde incelemediği ve bir örneğini muhafaza altına almadıkları tespit edilmiş, aktif kameraları tam olarak incelemedikleri, delilleri gerekli biçimde toplamadıkları belirlenmişti.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şubat ayında dört şantiye bekçisi ile bir inşaat işçisi hakkında kasten öldürme suçundan dava açılmıştı. (HABER MERKEZİ)