Eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Şener tahliye edildi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ana hissedarı olduğu Bankalararası Kart Merkezi’ndeki yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan eski Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Emrah Şener tahliye edildi. Şener, 1 ay cezaevinde kaldı.
Artı Gerçek- Bankalararası Kart Merkezi (BKM) nezdinde 2023 yılında gerçekleştirilen bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığına dair suçlamalarla ilgili olarak Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı Emrah Şener ve eski BKM Genel Müdürü Baran Aytaş'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi geçtiğimiz Ekim ayında tutuklanmıştı. Başsavcılık, BKM nezdinde 2023 yılında gerçekleştirilen ''Çipli Plastik Kart Alımı İhalesi'' ile ''Troy İçin Spesifikasyon ve Applet Yazılım Geliştirme İhalesi''nde usulsüzlükler yapıldığının tespit edildiğini duyurmuştu. Buna ek olarak ''Boğaziçi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.'' ve ''Be Bold Reklam Tasarım Yazılım Ticaret Limited Şirketi'nden'' ihale düzenlenmeden gerçekleştirilen hizmet alımları yapıldığı iddia edilmişti.
ŞENER DÜN TAHLİYE EDİLMİŞ
Yurt dışında öğrenim gören öğrencilere bilimsel araştırma yaptırılması karşılığında yemek kartları üzerinden ödeme yapıldığı da sıralanan suçlamalar arasında. Soruşturmada tutuklanan Baran Aytaş, Emrah Şener'in baskısıyla hareket ettiğini söylemişti, Şener ise hakkındaki suçlamaları reddetmişti.
Halk TV'de yer alan habere göre MB'nin iki ihalede 66.224.448 TL kamu zararı olduğunu saptadığı süreç sonrasında tutuklanan Emrah Şener'in bir ay cezaevinde kaldığı ortaya çıktı. Şener'in dün tahliye olduğu öğrenildi.
MERKEZ BANKASI DENETİMİNDE ORTAYA ÇIKMIŞTI
Kurumdaki usulsüzlükler, TCMB’nin kendi iç denetimiyle ortaya çıktı. Ekonomi kulislerine de yansıyan iddialara göre Merkez Bankası’nda Şener döneminde yapılan usulsüzlükler kurum içinde rahatsızlık yaratmış, iddialar dönemin Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’a da bildirilmişti. Erkan'ın bu ihbara rağmen adım atmadığı öne sürülüyor. Gaye Erkan'ın ayrılmasından sonra, Fatih Karahan'ın göreve geldikten yalnızca birkaç gün sonra müfettişlerle yapılan görüşmelerin ardından soruşturmayı başlattığı belirtiliyor. (Haber Merkezi)
Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındıEkonomi