Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin SGK'ye borcu 5 milyon TL

Sayıştay’ın üniversitelere ilişkin hazırladığı denetim raporları da usulsüzlükleri ortaya çıkardı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne yönelik hazırlanan denetim raporunda SGK’ye toplam 5 milyon 645 bin lira borcu olduğu belirtildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin SGK'ye borcu 5 milyon TL

Artı Gerçek - Sayıştay’ın Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne yönelik hazırladığı rapor ortaya çıktı. Rapora göre üniversitenin SGK’ye toplam borcu 5 milyon 645 bin lira borcu olduğu ve hastanede kullanılmayan ilaçlar için fatura kestiğini belirledi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre üniversitenin, “emekli ikramiyesi, emekli ve malullük aylığı alanların ölmesi durumunda doğan ölüm paraları, görev tazminatları ve diğer ödemelerden kaynaklı” SGK’ye toplam 5 milyon 645 bin lira borcu olduğu kaydedildi.

Üniversitenin döner sermayesine ilişkin bulgularında da “üniversite hastanesinde yatarak tedavi gören hastalarda kullanılmak üzere hastane eczanesinden ilgili servise gönderilen ilaçlardan bir kısmının, kullanılmadığı halde SGK’ye fatura edildiği” belirtildi.

Hastane Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden alınan tıbbi sarf malzemelerinden toplam değeri 322 bin 616 TL olan 42 farklı kalemde malzemenin, fiilen ambarda bulunan miktarı arasında da uyuşmazlık olduğu tespiti edildi.(Kaynak)