Fatih Terim'in avukatlarından açıklama: 'Fatih Terim fonu' ifadesi içeren içeriklere dava açacağız
Artı Gerçek - Ünlü futbolcularının da aralarında bulunduğu kişilerin milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan soruşturmasında ‘yüksek kârlı fon vaadiyle’ dolandırıcılık davasının ilk duruşması geçtiğimiz günlerde görüldü.
İlk duruşmada yaşananlar, davanın iddianamesi ve konuyla ilgili kişilerin açıklamalarıyla, dolandırıcılık iddiasına ilişkin detaylar kamuoyunun gündemine taşındı.
Fatih Terim'in avukatları Zafer Ertek ve Tufan Karataş, davanın ardından ortaya çıkan tartışmalarla ilgili bir basın açıklaması yaptı.
''FATİH TERİM FONU' DİYE BİR BELGE YOK'
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
Son günlerde müvekkil ve ailesi ile ilgili yazılı/görsel basın ile sosyal medya da çıkan haber, yorumlara ilişkin kamuoyunu aydınlatma ve açıklama yapma zarureti hasıl olmuştur.
1) Öncelikle belirtmek gerekir ki ; Basında adı geçen Şube müdürünün oluşturduğu iddia edilen fondan "Fatih Terim Fonu" diye söz edilmekte ise de konuyla ilgili Kamu otoriteleri olan BDDK ve SPK incelemelerinde ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen ve İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame de "Fatih Terim Fonu" diye bir tespit , belge bulunmamaktadır.
Müvekkilimizle ilgisi olmadığı yasal ve idari kurumlarca tespit edilen ve dava dosyasında hiç bahsi geçmeyen "Fatih Terim Fonu" ifadesinin basın tarafından ısrarla kullanılması, müvekkilimizi rencide etmekte ve şahsi itibarına leke sürmektedir.
Bu dayanıksız ve saldırı niteliğindeki ifadenin kullanılmaya devam etmesinin hukuki sonuçlar doğuracağı izahtan varestedir.
'KARA PARA İMASI SUÇ TEŞKİL EDİYOR'
2) Müvekkilin Banka hesaplarında bulunan ya da bulunmayan paraların kaynağı , kamu denetimine açık kurum (TFF) ve Spor kulüplerinden (Galatasaray) almış olduğu ve son kuruşuna kadar vergisi ödenmiş kelimenin tam anlamıyla alınteriyle kazanmış olduğu paralardır. Bununla ilgili olarak kara para imasında bulunmak son derece çirkin ve aynı zamanda suç teşkil eden ifadelerdir.
3) Müvekkil ve ailesi ile sanık arasında sıradışı özel bir yakınlık olduğu yönünde ki iddialar ise külliyen asılsız olup bu tür magazinsel yaklaşımlar müvekkili ve ailesini son derece rencide etmektedir.
Müvekkilin kişiliğinden ve kariyerinden kaynaklanan geniş bir sosyal çevresi bulunmakta olup bunlarla yemek yemesinde , evlerine misafir olmasında ,düğünlerine davet edilmesinde bir art niyet aranması , imalar da bulunulması basın ve ifade özgürlüğün sınırlarını aşmaktadır.
'DAVA AÇACAĞIZ'
4) İzah edilen nedenlerle ve özellikle;
- "Fatih Terim Fonu" ifadesi içeren yazılı/görsel basın ile sosyal medya da bulunan tüm içeriklerin derhal kaldırılmasını bunun kullanılmaya devam edilmesi halinde ise hukuki ve cezai yollara başvurulacağını,
- Bankacılık Kanunun 159. Maddesinde düzenlenen “Bankaya ve Müşterilere ait sırların 3. Kişilerce açıklanmaması hükmü” ile Türk Ceza Kanunu 136. Maddesinde düzenlenen '' Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına vermeme , yaymama” hükmüne titizlikle uyulmasını, varsa bu tür içeriklerin kaldırılmasını,
- Bu açıklama öncesi ile sonrasında müvekkille ilgili mesnetsiz ve iddianame dışı haber, yorum ve görsel sahipleri hakkında hukuki ve cezai sürecin sonuna kadar kullanılacağını,
- Müvekkilin ve ailesinin özel hayatlarına ve kişilik haklarına saldırı teşkil eden haber ve yorumlara itibar edilmemesini özellikle belirtiriz."
NE OLMUŞTU?
Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Erzan’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
İddianameyi hazırlayan savcılık ‘nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından 226 yıl hapis cezası istedi.
Mahkemenin sorusu üzerine ise “Bu kişi Fatih Terim’dir. Galatasaray camiasında onun sözüne güveniliyordu” dedi. Seçil Erzan “Sonradan bir fon furyası ortaya çıktı. 2021 Temmuz’a kadar bir sorun olmadı. İsmini şimdi vermek istemediğim 2 kişi benden bir anda 1 verdilerse 200-300 istemeye başladılar. Tehdit ettiler. Evime gelip yağma yaptılar, önüme mermi koydular. Kazandırırken Seçil’dim, kazandıramayınca dolandırıcı oldum” dedi.
Arda Turan ve Emre Belözoğlu ise kandırıldıklarını, birikimlerini kaybettiklerini anlattı.
Turan savcılığa verdiği dilekçede, "En son fonda çok sıkışma var diyerek beni o kadar çok sık aradı ki 33 milyon TL Denizbank’tan kredi çektim. Bunu da elden Erzan’a verdim. Toplamda 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para verdim. Kendisi de bana 6 milyon 400 bin dolar geri ödedi ancak kalan parayı ödemedi" ifadelerine yer verdi.
Bankacı Seçil Erzan'ın, "Fatih Terim Fonu" ismiyle yaptığı dolandırıcılığa ilişkin davanın iddianamesinde Fatih Terim'in ifadesine yer verilmediği ortaya çıkmıştı.
Son olarak Semih Kaya ve menajeri Fırat Özdemir'in de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında 'tefecilikten' soruşturma yürütülmüştü.
Kim ne kadar dolandırıldı?
Arda Turan: 7 milyon 500 bin dolar
Emre Belözoğlu: 4 milyon 292 bin dolar
Selçuk İnan: 1 milyon 535 bin dolar
Nestor Fernando Muslera: 500 bin dolar
Emrah -Emre Çolak: 3 milyon 212 bin dolar
Buse Terim Bahçekapılı: 240 bin dolar
Bülent -İnci Çeviker: 2 milyon 198 bin dolar
Burhan Taşpolat-Evrim Pınar Güzel: 1 milyon 416 bin dolar ve 1 milyon 500 bin TL
İsmail İbrahim Çağlar: 2 milyon 910 bin dolar
Musa Mert Çetin: 75 bin dolar
Ömer Kahraman: 940 bin dolar ve 5 milyon 884 bin TL
İbrahim Kocabaldır: 140 bin dolar
Uğur-Nurettin Gözaçan: 500 bin dolar
Nuray Şengüller: 312 bin dolar
(HABER MERKEZİ)
'Fatih Terim Fonu': Seçil Erzan satılacak ev varmış gibi Tarabya'yı gezdirip para almış
Seçil Erzan 'konuşamam, korkuyorum' demişti: Kastettiği kişi Cüneyt Demir
Seçil Erzan soruşturmasında Denizbank yetkilileri hakkında suç duyurusu
Seçil Erzan'ın boş bir arazide tehdit edildiği görüntüler ortaya çıktı: Denilenleri tekrar etti
Seçil Erzan, Candan kardeşlerle aynı koğuşa yerleştirildi
SPK Başkanı'ndan Seçil Erzan açıklaması: Fon değil, dolandırıcılık
Kayıp milyon dolarlar nerede? Seçil Erzan'ın 'suç ortağının' dikkat çeken Bulgaristan trafiği
Seçil Erzan'ın davadaki tüm ifadeleri yayımlandı
Seçil Erzan'ın 'şifacı'dan yardım isteme mesajları dava dosyasında
Seçil Erzan davasında gizli tanık: 'Üst düzey bankacı paraları İsviçre'ye götürdü'
Seçil Erzan'ın 'resmi belgeleri': Eşantiyon not kağıdında milyon dolarlık vurgun anlaşmaları
Seçil Erzan'ın mal varlığı araştırılıyor: Banka kasasındaki altınlara el konuldu
'Fatih Terim Fonu': Seçil Erzan'a para verenler arasında AKP'li siyasetçi de varmış
Futbolda dolandırıcılık soruşturması: Banka müdürü Seçil Erzan'ın 216 yıla kadar hapsi istendi