Gülşen ikinci kez hakim karşısına çıkıyor: Şikâyetten vazgeçtiler
Artı Gerçek-İmam hatiplilere yönelik sözlerinden dolayı hakkında soruşturma başlatılan ve ağustos ayında hapis yattıktan sonra tahliye olan Gülşen'in yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesi konuşan avukatı Emek Emre, ‘Müvekkilimin savunmasını dinleyen müştekiler şikâyetten vazgeçtiler’ dedi.
İfadelerinin henüz tamamlanmadığını belirten Emre, davada 702 davacının yer aldıığını açıkladı.
Cumhuriyet’te yer alan haberde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kadın ve Demokrasi Vakfı ve Antep Önder İmam Hatipliler Derneği’nin de bulunduğu 702 müşteki davada yer alırken Emre, “700 küsur müştekinin ifadesi henüz tamamlanamadı. Duruşmada eksiklerin giderilmesi bekleniyor” ifadelerini kullandı.
‘DOĞRUDANLIK İLKESİNİ BOZACAK BİR OLAY YAŞANDI’
Davacıların şikayetlerinden vazgeçtiğini söyleyen Emre şunları kaydetti:
“Normalde müştekilerinin hepsinin aynı anda salonda bulunması gerekirdi. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda duruşma salonunun değiştirilebileceği yazılmıştı. Ancak onun yerine 30-40 kişilik gruplar halinde müştekileri salonda tuttular. Müvekkilimin savunmasını dinleyen müştekiler şikâyetten vazgeçtiler. Diğer giren müştekilere savunmayı hâkim okudu. O şekilde savunmadan haberdar olanların bazıları şikâyetten vazgeçti. Doğrudanlık ilkesini bozacak bir olay yaşandı.”
‘KAMU GÜVENLİĞİNİN TEHLİKEDE OLMADIĞI ÇOK AÇIK’
Emre, “Müvekkile isnat edilen suç oluşmamıştır. Halkın bir kesimini bir başka kesimine tahrik etme unsuru yok. Nisan ayında sahnedeki bir beyanından dolayı 25 Ağustos’ta hakkında soruşturma açıldı. Dört ay geçmiş kimsenin ruhu duymamış mı burada? Kamu güvenliğinin tehlikede olmadığı çok açık” diye konuştu.
Emre sözlerini şu şekilde noktaladı: “Müvekkilim bir cümlesinden ötürü samimi şekilde özür de diledi. Bunlar oluyorken bu davanın görülmesi hakikaten ayıptır. Türkiye hukuk devletidir diyorsak bu davayı konuşmak zorunda olmak benim canımı yakıyor.”
NE OLMUŞTU?
30 Nisan 2022'de Ataşehir'de sahnedeyken bir arkadaşına yaptığı "İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor" şakası üzerinden sosyal medyada hedef alınan Gülşen, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 25 Ağustos'ta evinde gözaltına alındı.
Özür açıklaması yayımlayan Gülşen, nöbetçi hakimliğe verdiği ifadesinde de "Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi. Gülşen, buna rağmen aynı günün akşamında tutuklandı.
Yöneltilen suçlamanın cezası 3 yıldan düşük olmasına rağmen tutuklama gerekçesinde, "adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı" öne sürüldü.
Gülşen, 29 Ağustos'ta tutukluluğuna yönelik itirazın kabul edilmesiyle "konutu terketmeme" koşuluyla (ev hapsi) tahliye edildi.
Avukatların karara yaptıkları itirazın ardından Gülşen hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza verme şartı getirildi.
12 Eylül'de Gülşen'in konutu terk etmeme şartı da kaldırıldı. 21 Ekim Cuma günü hakim karşısına çıkan Gülşen Çolakoğlu’nun karakola imza atma şartı da kaldırılmıştı.(HABER MERKEZİ)