İmamoğlu 'Zübük' deyince salonda kahkaha koptu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'deki Kemal Sunal Müzesi açılışında "Zübük" deyince salondan kahkaha sesleri yükseldi. İmamoğlu, "Ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanlara ben söylüyorum, bol bol Kemal Sunal filmi izlesin ve ders çıkartsınlar" dedi.

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin yeniden İBB adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kadıköy'deki Kemal Sunal Müzesi açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeniden Refah Partisi'ni hedef alan "zübük siyasetçiler" göndermesine bir kez de burada atıf yapan İmamoğlu, Kemal Sunal'ın "Zübük" filminin adını anınca salonda kahkaha koptu.

İmamoğlu Kemal Sunal ile ilgili konuşmasında şunları söyledi:

'BOL BOL KEMAL SUNAL FİLMİ İZLEMELERİNİ ÖNERİYORUM'

"Yerli ve milliyi biz seviyoruz. Niye seviyoruz, örneği ne mi? Kesinlikle Kemal Sunal yerli ve milli bir güç. Muhteşem bir güç. Ve canlandırdığı karakterler öyle can alıcı, çarpıcı ve ders veren... Her birisi; İnek Şaban, Kibar Feyzo, Zübük... Kapıcılar Kralı var. Muhteşem karakterler. Tabii ölümsüz bir sanatçı. Aslında hepimizin sosyolojisine ışık tutan, düşündüren, kendimize gelmemizi sağlayan ama aynı zamanda müthiş bir naiflik ve incelik taşıyan bir insan. Türkiye şu anda kimlikler ve değerler üzerinden çok tartıştırılan bir toplum haline geldi. Ayrıştırmaya ve bölmeye çalışanlara ben söylüyorum, bol bol Kemal Sunal filmi izlemelerini ve ders çıkartmalarını öneriyorum."

'ÇOCUKLARA İZLETMEYİN' DEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a, ‘Zübük‘ demesine geçen hafta da göndermede bulunarak, “Çocuklara izletmeyin ne zaman ne diyeceği belli olmaz” demişti.

Erdoğan Yeniden Refah Partisini şu sözlerle hedef almıştı:

Partimizin eski belediye başkanlarını, eski milletvekillerini aday göstererek, kendileri kazanmak için değil, bize kaybettirmek için çalışan partiler ortaya çıktı. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara, ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğini biliyorum

(HABER MERKEZİ)