İş ve Aş Buluşmaları'nda 2'nci gün: Bu hükümetten yardım istemiyoruz, sokağı bize açsınlar yeter

HDP'lilerin Antalya'daki ‘İş ve Aş Buluşmaları’ 2’nci gününde devam ediyor. Heyet, yurttaşlarla buluşup sorunlarını dinledi.

İş ve Aş Buluşmaları'nda 2'nci gün: Bu hükümetten yardım istemiyoruz, sokağı bize açsınlar yeter

Seda TAŞKIN

ARTI GERÇEK- Halkların Demokratik Partisi "Herkes İçin Adalet" kampanyası kapsamında başlattığı "İş ve Aş Buluşmaları’nı Antalya’da ikinci gününde sürdürüyor. Sabah saatlerinde buluşmalara başlayan heyet gün içinde Sera İşçileri, Galericiler esnafı, Nakliyeciler sitesi, Antalya Ticaret Odası (ATO), Yerel Sanatçılar, Elektrik Alt Yapısında bulunan çalışanlar, Hurdacılar sitesinde çalışanlar, Ev-Sera Tekstil emekçisi kadınları ziyaret edecek.

İlk olarak Antalya'nın Kepez ilçesinde yerel sanatçıları ziyaret eden heyet, sokak müzisyenlerinin dinledi. Devletten herhangi bir destek alamadıklarını söyleyen sanatçılar, "Bu hükümetten destek beklemiyoruz. Sadece sokağı müzisyenlere açsınlar yeter" dedi.

'SOKAK MÜZİSYENLERİ ÖLMÜŞ DURUMDA’

Uzun yıllardır Antalya’da Sokak müzisyenliği yapan Sait Roj, düğünlerde dahi çalışmalarına izin verilmediğini belirterek, "Üzerimizde çok ciddi polis baskısı var. Düğün salon sahipleri de pandemiden sonra bizlere bakışı çok değişti. Sokak müzisyenleri şu an ölmüş durumda. Bu süreçte hükümetten hiçbir destek de alamadık. Aldım diyenlerde baskıdan dolayı böyle söylüyor. Biz hükümetten umudumuzu yitirdik umudumuz halkımızda" dedi.

‘DÜĞÜN SALONUNA SERBEST, BİZE YASAK!’

"Hükümet bize dokunmasın yeter" diyen Roj, düğün sanatçılarına müzik yapmanın serbestken kendilerine yasak getirilmesini ise ‘adaletsizlik’ olarak tanımlıyor. Sokak sanatçıları olarak Dernek talep ettiklerini söyleyen Roj, "Dernekleşme bizim için çok iyi olur. En azından bu sayede sesimizi daha güçlü dile getirebiliriz" dedi.

'YAŞAMAK GİT GİDE ZOR HALE GELİYOR'

Daha sonra Elektrik Alt Yapısında Çalışan Emekçiler ile buluşan heyet, burada işçilerin sorunlarını dinledi. İhsan Cengiz isimli işçi ekonomik krizin kendilerini çok etkilediğini söyleyerek, "6-7 senedir elektrikçiyim. Kiralar olmuş bin küsür liralar. Faturalar almış başını gidiyor zaten. Yaşamak git gide zor hale geliyor. Bizim ekonomimiz tabana, onların ekonomisi tavana doğru gidiyor" dedi.

'BİZE DE DESTEK VERİLMELİYDİ'

Daha sonra heyet nakliyatçıları ziyaret etti. Nakliyatçılar vergilerini bile ödeyemediklerini belirterek, "Sıkıntımız çok. Vergilerimiz, faturaları odeyemiyoruz. Nakliyecilere 3000 tl destek verilmedi, size serbest dediler ama kimse taşınamadığı için bizim de isimiz olmuyor. Bize de destek verilmeliydi" sözleriyle yaşadıkları zorlukları dile getirdi.

'KREDİ ALIP SADECE FAİZ ÖDEYEBİLİYORUZ'

Mazot fiyatları arttığını ancak fiyat artıramadıklarını belirten işçiler, "Halkın elinde de para olmadığı fiyat artışına gidemiyoruz. Batman'a nakliyat için 3 bin TL alıyorduk 2 yıl önce, hala aynı ama bunu 2 bin 2 bin 500 TLsi mazota gidiyor. Kredi alıyoruz sadece faizini ödeyebiliyoruz. 4 saatte bir şoför değişmeli uzun yılda biz 2 şoför gitsek zaten ikimizin parası çıkmıyor" dedi.

HDP ekonomi antalya ekonomik kriz herkes için adalet iş ve aş buluşmaları