İstanbul'da motosikletli saldırılar sürüyor: Görüntüler ortaya çıktı

Küçükçekmece'de kardeşiyle birlikte motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan Hasan Kozluk öldü. Geçen hafta Eyüp'te düzenlenen motosikletli saldırının görüntüleri ortaya çıktı.

Artı Gerçek - İstanbul'da son dönemde sık görülmeye başlanan 'motosikletli silahlı saldırı' vakalarının ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Küçükçekmece ilçesinde motosikletli saldırı gerçekleşti.

Kanarya Mahallesi'nde kardeşiyle birlikte motosikletli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğrayan 32 yaşındaki Hasan Kozluk öldü. 12 Ocak'ta saat 23.30 sıralarında yapılan saldırıda Kozluk'un kardeşi de yaralandı.

Saldırıda hafif ticari aracına kurşun isabet eden Ziver Işık, "Aracımı park etmiştim, mermiler bizim araca denk gelmiş" dedi.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ

Saldırı anları kameralara yansırken, Eyüpsultan ilçesinde 7 Ocak'ta düzenlenen benzeri bir saldırının anları da ortaya çıktı.

Sultangazi'de ikamet eden 25 yaşındaki Hasan A., erkek kardeşi ve yakın arkadaşıyla birlikte Alibeyköy Mahallesi'nde bulunan restorantta yemek yemek için anlaştılar. Otomobile binen grup, Atatürk Caddesi'ne geldikleri sırada, iki kişinin bulunduğu motosiklet yanlarına yaklaştı. Kısa bir süre sonra ise, motosikletin arkasında oturan kişi, otomobilin arka sağ koltuğunda oturan Hasan A.'ya silahla ateş etti. Kurşunlardan biri Hasan A.'nın bacağına isabet etti.

Hastanede bacağına isabet eden kurşun çıkarılan Hasan A., aynı gün tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edildi. Polis olayla ilgili çalışma başlatırken, Hasan A.'nın ailesi de dedektif gibi iz sürmeye başladı. Olayın yaşandığı güzergah ve saldırganların motosikletle kaçtığı noktadaki güvenlik kamerası görüntülerine ulaşan aile, saldırıda kullanılan motosikletin, bir motosiklet tamircisine bırakıldığını tespit etti. Motosiklet tamircisine giden aile, burada motosikleti görünce durumu polise bildirdi. İş yeri sahibi, motosikletin tamir için bırakıldığını ve bırakan kişilerin bilgilerini aile üyeleri ve emniyet ekipleri ile paylaştı.

SALDIRGANLAR BAŞKA BİR SİLAHLI OLAYDA YAKALANDI

Olayla ilgili çalışmalar sürdüğü sırada geçtiğimiz perşembe günü, Gaziosmanpaşa'da yaşanan silahlı saldırıda iki kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Hasan A.'nın da içinde bulunduğu otomobille saldıran kişiler olduğu ortaya çıktı. Saldırganların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

'KİMSE İLE BİR HUSUMETİM YOK'

Yaşananları anlatan Hasan A., şunları söyledi: “Kişileri tanımıyorum. Kimse ile bir husumetim yok. O gün trafikte de her hangi bir tartışma yaşanmadı zaten. Şüphelendiğim bir durum da yok. Kendilerinden şikayetçi oldum. Bütün güvenlik kamerası görüntülerini biz topladık. Zaten bu yolla biz motosikleti nereye bıraktıklarını tespit ettik. Kamera kayıtları, bizi vurulduğumuz ilçedeki bir tane motosiklet tamircisine götürdü. Tamirciye gittiğimizde, bize ateş eden saldırganların motorunun içeride olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine polise durumu bildirdik. Motosiklet tamirhanesi sahibi de motorun kime ait olduğunu söyledi. Sanırım kaçarken motorda bir hasar meydana geldi. Onu yaptırmak için tamirciye bırakmışlar. Saldırganlar, farklı bir olaydan dolayı dün yakalandılar."

O ANLAR KAMERADA

Görüntüler de, Hasan A.'nın içinde bulunduğu otomobilin seyir halinde olduğu sırada, motosikletli saldırganların da geriden ilerledikleri, caddeye gelindiği sırada otomobile ateş açtıkları ve olay yerinden uzaklaştıkları görülüyor. Saldırı sonrası saldırıya uğrayan otomobil sürücüsünün de karşı yöne dönerek uzaklaştığı kameraya yansıyor. (DHA)