İzBB operasyonu: CHP İzmir İl Başkanı ve İZBETON A.Ş. Genel Müdürü tutuklandı
İzmir eski Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de aralarında olduğu 99 kişi, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Mahkeme, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON A. Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya hakkında tutuklama kararı verdi.

Artı Gerçek- İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dönük soruşturma kapsamında 1 Temmuz'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye sevk edilen 119 kişiden 99'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Soruşturma kapsamında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON A. Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya tutuklandı.
Hakkında tutuklama istenenler arasında İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de bulunuyor.
Gözaltına alınan isimlere, "yolsuzluk" ve "usulsüzlük" suçlaması yöneltiliyor.
20 kişinin Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden serbest bırakıldığı belirtildi.
SOYER: TEK BEKLENTİM: HAK, HUKUK, ADALET
Tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen Tunç Soyer, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Soyer, "Haksız, hukuksuz, sözde operasyonla dört gündür gözaltındayız. Emniyet müdürlüğünde hakkımızda yöneltilen tüm sorulara açıklıkla cevap verdim. Bugün de adliyede, arkadaşlarımla birlikte adalet arayacağız. Tekrar ediyorum, bizim dosyamızda cevabı olmayan hiçbir soru yok, hizmet var, memleket sevdası var, İzmir aşkı var. Bizi bilen bilir, bilmeyen kendi gibi bilir. Bugün kendim için, arkadaşlarım için, Türkiye için tek beklentim: Hak, hukuk, adalet!" ifadelerinde bulundu.
NE OLMUŞTU?
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 1 Temmuz'da "İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ'de taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı" iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 157 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında 137 kişi gözaltına alındı.
Aralarında eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu gözaltındakilerin ifade işlemleri İl Emniyet Müdürlüğü Yeşilyurt Hizmet Binası'nda tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)