Kadına karşı şiddet için genelge yayınlandı

Genelgeye göre 'Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Büroları' yaygınlaştırılacak, şiddet vakalarına bu bürolardaki uzman savcılar bakacak.

Kadına karşı şiddet için genelge yayınlandı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül imzasıyla, kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik genelge yayınladı.

Genelgeye göre "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Büroları" yaygınlaştırılacak, şiddet vakalarına bu bürolardaki uzman savcılar bakacak.

Kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik genelge yayınladı.

Genelgeye göre "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Büroları" yaygınlaştırılacak, şiddet vakalarına bu bürolardaki uzman savcılar bakacak.

Kadına şiddetle mücadele kapsamında mağdurun hayati tehlikesinin bulunması halinde talep aranmaksızın geçici koruma altına alma tedbiri uygulanacak.

Genelgeyle, şiddet uygulayana yönelik öfke kontrolü, stresle başa çıkma konularında eğitim, rehabilite, tedavi, muayene tedbirleri talep edilebilecek.

ARTI GERÇEK’E KONUŞAN AYMAN İŞARET ETMİŞTİ

Öte yandan Adalet Bakanlığı’nın mağdur kadınlarlar istemese bile polisin koruma sağlanmasına ilişkin Avukat Zelal Ayman Artı Gerçek’e konuşmuş ,yasada zaten var olduğu ama uygulanmadığını belirtmişti. Güleda Cankel’in failinin cinayet öncesi serbest bırakılması ve Cankel’e koruma verilmemesi üzerine Artı Gerçek’e değerlendirme yapan Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği’nden Avukat Zelal Ayman ‘skandal’ değerlendirmesi yapmış,"Polisin bu tür saldırı durumlarında ısrarlı bir şekilde yasayı uygulaması lazım. Mağdur istemiyor diye bir şey olamaz kamu davası bu. Dolayısıyla zaten bir suç işlenmiş."

"Polisin polisliğini yapması lazım. Bu adamın ne kadar saldırgan olduğunu, olayı cinayete götüreceğini hiç mi anlayamıyor? Bunlar polis akademisinde hiç mi bir şey okumadılar? Meslek gereği suçluyu tanıma, suçu anlamaları gerekiyor. Kadınlar korkuyor. Güleda korkmuşta olabilir. O istemedi bende koruma vermedim böyle bir şey olabilir mi?

"Polisin etkin müdahale de bulunması lazım. Sırfı yasa uygulaması diye bir şey olamaz. Yasa bunu söylüyordur; doğrudur. Ama birde müdahale diye bir şey var. Olay nasıl oluş, fail ne diyor, mağdur ne durumda, çevresi ne diyor şeklinde.
Şehir dışına gönderince olay bitti mi? Baştan sona olay korkunç. Kadına saldırmış, kadın belki korktu istemedi. Sen orada müdahale edeceksin. Koruma istenilmese dahi durum incelenir buna göre karar verilir" ifadelerinde bulunmuştu.

(HABER MERKEZİ)

kadın erkek Adalet Bakanı kadına şiddet KADINA KARŞI ŞİDDET Stres abdülhamit gül