Karlıova'da çadır krizi: AKP'li başkan ile kaymakam birbirini yalanladı
Bingöl Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7’lik depremin ardından bölgeye yeterli yardımın yapılmadığına yönelik tartışmalar sürüyor.
Karlıova’da depremzedelerin çadır ihtiyaçlarının karşılanmaması tepkilere neden olurken, AKP’li Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, çadırların dağıtılmamasında ilçe kaymakamını suçladı, kaymakam da yardımların eksik yapıldığını belirtti.
Bingöl Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7’lik depremin ardından bölgeye yeterli yardımın yapılmadığına yönelik tartışmalar sürerken, AKP’li Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl ile Kaymakam Ahmet Güneri karşılıklı açıklamalar yaptı. Sosyal medya hesabı üzerinden "Karlıova halkına çadır dağıtmamaktadır" yönündeki eleştirilere ilişkin açıklama yapan Bingöl, çadır dağıtma yetkisinin elinde olmadığını belirterek, ilçe kaymakamı Ahmet Güneri’yi işaret etti.
‘KONUTLAR YIKILMADAN ÇADIR VERMEM’
Bingöl, Karlıova Belediye Başkanı olarak depremin meydana geldiği günden bu yana halkın yanında olduğunu savunarak, "Karlıova halkına çadır dağıtmamaktadır" şeklindeki tepkilerle şahsının hedef gösterildiği, muhtarları ve yurttaşların provoke edildiğini ileri sürdü. Bingöl, "Defalarca söylememe rağmen kriz masasının Başkanı Kaymakam Bey ‘Konutlar yıkılmadan çadır veremem’ dedi. Aslında çadır sıkıntımız yok depolarımız doludur. Kaymakam Bey hasarlı bina olmadığını çadıra ihtiyaç duyulmadığını belirterek çadır dağıtmamaktadır. Çadır dağıtımında Belediye Başkanı olarak herhangi bir yetkiye sahip değilim" dedi.
KAYMAKAMDAN KARŞI AÇIKLAMA
Bingöl'ün açıklaması üzerine Karlıova Kaymakamı Ahmet Güneri de kaymakamlığın resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Güneri’nin, "Konutlar yıkılmadan çadır veremem" diye bir ifadesinin olmadığı ileri sürüldü. Bugüne kadar yurttaşların ihtiyaçlarının karşılandığı savunulan açıklamada, Belediye Başkanı Bingöl’ün isminin kullanılmaması dikkat çekti. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bugüne kadar vatandaşlarımızın, ihtiyaç duyduğu 1060 adet çadırın ekiplerimiz tarafından dağıtım ve kurulumu yapılarak, çadırlar ilçe merkezi ve köylerimizde vatandaşlarımıza teslim edilmiştir. İlgili kurumlarımızın çalışmaları ve tespiti ile vatandaşlarımızın da talepleri hassasiyetle dikkate alınarak çadır ihtiyaçları karşılanmaya devam devam edecektir. Bazı sosyal medya hesaplarında bahsedilen ‘konutlar yıkılmadan çadır veremem’ cümlesinin kesinlikle tarafımdan kullanılmadığı, böyle bir cümleyi kullanmam da devlet terbiyesi ile de bağdaşmamaktadır. Bu ve benzeri asılsız cümleler alanda çalışan ekiplerimizin moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir." (Mezopotamya Ajansı)