'Kim varsa girin vurun emri verdim'
Darbe girişimi gecesi ne Genelkurmay Başkanı ne İçişleri Bakanı ne de MİT Müsteşarına ulaşabildiğini söyleyen Yıldırım, 'darbecileri vurun' emri vermiş

GÜNCEL- 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili Başbakan Binali Yıldırım o gece hiçkimseye ulaşamadığını ve bu duruma canının sıkıldığını söyledi.
Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, o gece yaşananlar Nil Gülsüm tarafından "Net Duruş" adıyla kitaplaştırıldı ve kitapta Yıldırım'ın ifadelerine yer verildi.
Yıldırım, darbe girişimi gecesi ne Genelkurmay Başkanı, ne İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’na ulaşabildiğini söyledi.
Saat 22.30 gibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile konuştuğunu ve darbeye karşı durma konusunda hem fikir olduklarını söyledi.
Binali Yıldırım, kimseye ulaşamadığını en son Jandarma Bölge Komutanına ulaştığını ve ona, "Nerede hareket var?' diye sorduğunu ve "Jandarma Genel Komutanlığı'nda yanıtının ardından "Girin hepsini vurun' dedim, burada 18 darbeci ölü ele geçirildi" emri verdiğini söyledi.
Genelkuırmay Başkanı'nın rehin alınması üzerine Cumhurbaşkanı ile ‘'Ordu başsız ne yapalım?" diye konuştuk. 1. Ordu Komutanı'nı vekaleten atadık. Bu konudaki açıklamayı yaptıktan 5 dakika sonra Hulusi Akar arayıp ‘'Efendim beni bıraktılar, ne yapayım?" diye sordu. Başbakanlığa gelmesini istedim.
Olay gecesi Çankırı civarında kaymakamın evine giderken bize ateş açıldı. Bizimkiler geri manevra yaptı ve oradan çıktık. Ankara'ya geldiğimizde Akıncı'da faaliyet devam ediyordu. "Akıncıları bombalayın. Pistleri bombalayın, hiçbir uçak kalkamasın" dedim. Buna da uzun boylu ayak dirediler, sonunda bombalattık. O gece, "Bu ahmakça bir iş, bunun altında kalmayız. Yaptıklarına pişman ederiz" diye düşündüm.