Mecidiyeköy meydanı açıldı: Hayat burada değişti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ocak ayında başlattığı meydan çalışması tamamladı. Mecidiyeköy Meydanı dans ve müzik gösterileriyle bugün açıldı.
İBB, 22 Ocak 2021 tarihinde Mecidiyeköy Meydanı'nda başlattığı çalışmalar 10 ayın ardından tamamlandı. Dans ve müzik gösterilerile açılışı yapılan Mecidiyeköy Meydanı'nda, İstanbul Kitapçısı, Mecidiyeköy Sanat ve ücretsiz kitap okuma imkânı sağlayan Ödünç Kütüphane bulunuyor.
'HAYAT BURADA DEĞİŞMELİ'
Yeşil Gazete'de yer alan habere göre; Alanı gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, meydanda değişiklik yapılması hakkında seçim döneminde konuştuklarını belirterek, o dönemde konuşulanları şu şekilde anlattı:
"Seçim döneminde, sabahın çok erken bir vaktinde metrobüsle beraber buraya gelmeyi tercih ettik. İndik. İndiğimiz an itibariyle, buradaki nüfusun yaşam alanlarının ne kadar kaos içinde olduğunu, seyyar satıcılar, arabalar, bir takım emniyet güçlerimizin vasıtaları parklanmış vesaire. Ve gerçekten insanı ürküten bir alan. Ta o gün, ‘Hayat buradan değişmeli’ diye arkadaşlarımıza konuşmuştuk. Nasip oldu, gördük.
Bu değişimler neye yansıyor? Az önce bir sanat gösterisini dinledik. Bir müzik çalıyordu. Ve birkaç dansçı arkadaşımız da gösteri yapıyordu. Buradaki sanatsal etkinlikler, buradaki kültürel etkinlikler, buradaki İstanbul Kitapçısı -ki emanet kitapla ilgili bir süreç başlatıyor arkadaşlarım yazılımlarıyla beraber- işte bir sanat sergisinin oluşumu ve orada insanların sanatla buluşmaları… Burada aslında biz, insanlara mutluluk aşılayacağız. Ve bu mutluluğun aşılanmasının şöyle bir faydası var: İnsanlar, güzel alanlardan, güzel mekânlardan, güzel anılardan geçerek işine giderse, işindeki performansı da artar. Evine giderse, belki de o günün bütün yorgunluğunun üzerine bir tebessümle evine gider. Bir huzursuzluğu varsa, onu evine yansıtmaz. Evine farklı düşüncelerle döner. Pozitif düşüncelerle döner. Tüm bu yönleriyle işte şehrin donatı alanları, meydanları, boşlukları çok çok kıymetli.
Bundan sonra burası, başta ev sahibi olan Şişli Belediyesi’nin, Şişli halkının ama İstanbulluların da yeri. Dolayısıyla halkımıza emanet. Koruyup kollayacağını, geliştireceğini, bize öneriler getireceğini biliyorum. Bazı sanat etkinliklerini belki de bazı sivil toplum kuruluşları burada yapacaklar, tasarlayacaklar ve halkımızla buluşturacaklar. Alelacele, gecenin bir vakti, ‘Ben buradan kaçarak nasıl giderim? Başıma bir şey gelebilir mi’ düşüncesinin yerine, ‘Ya şurada bir soluklanayım, hatta kapalı da olsa sergi salonunun etrafında dolaşarak, içerideki aydınlatmanın verdiği avantajla uzaktan da olsa bir sanat eserini inceleyeyim’ deme fırsatını veren bu alanı var ettikleri için ve vatandaşlarımıza da sundukları için, vatandaşlarımızın da koruyacaklarına olan inancımla herkese teşekkür ediyorum. İstanbul’umuza hayırlı olsun."