Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna itiraza ret: 'Kaçma şüphesi' gerekçe gösterildi

Merdan Yanardağ'ın tutukluluğuna itiraza ret: 'Kaçma şüphesi' gerekçe gösterildi
TELE 1'deki programda kullandığı sözler sonrası hedef gösterilip tutuklanan Merdan Yanardağ için avukatları tarafından yapılan itiraz reddedildi. Ret kararına gerekçe olarak 'kaçma şüphesi' gösterildi.

Artı Gerçek - TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın önceki hafta programında Abdullah Öcalan ile ilgili kullandığı sözleri nedeniyle “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklanmasına avukatların yaptığı itiraz reddedildi.

GEREKÇE: KAÇMA ŞÜPHESİ

Tutuklama kararına esas ve usul yönünden itiraz edilirken, 12 sayfalık itiraz dilekçesinde kararın Anayasa’ya ve hukuka aykırı olduğu, kaldırılması gerektiğine dikkat çekildi.

TELE1'in haberine göre, Merdan Yanardağ’ın hukuka aykırı tutukluluğuna yapılan itiraz İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkemenin gerekçe olarak gösterdiği neden ise ‘kaçma şüphesi’ oldu.

NE OLMUŞTU?

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ'ın TELE 1 ekranlarında "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan; çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir" ifadelerini kullandığı video sosyal medyada yayılmıştı. Video sonrası Yanardağ hedef gösterilmişti.

Yanardağ sonrasında videoların montaj olduğunu, çözüm sürecine dair sözlerinin kesilip biçildiğini söylemişti.

Yanardağ, sosyal medya hesabından, "Düşkün M.Ali Çelebi, AKP'nin Öcalan ile başlatmak istediği yeni çözüm sürecini (Ensarioğlu'nun açıklamalarına bakın) eleştirdiğim programdan, kesip biçerek hazırladığı video ile muhabirlik yapıp, partisine yaranmaya çalışmış. Troller de üzerine atlamış. Hadi oradan montajcılar" paylaşımını yapmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yanardağ hakkında “Suçu ve Suçluyu Övme” ve “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonrası gözaltına alınan Yanardağ, sevk edildiği İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki duruşma sonrası tutuklanmıştı.

Yanardağ'ın avukatları da tutukluluğuna itirazda bulunarak tahliyesini talep etmişti. Avukatlar Bilgütay Durna ve Ümit Isıgöllü tarafından üst mahkemeye gönderilmek üzere İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne dilekçe sunulmuştu. Dilekçede, verilen tutukluluk kararının hukuka aykırı olduğu ve kaldırılması gerektiği belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar