Osman Kavala'dan Hasan Saltık mesajı: 4 yıl onu görememek ve bundan sonra göremeyeceğini bilmek çok acı

Osman Kavala'dan Hasan Saltık mesajı: 4 yıl onu görememek ve bundan sonra göremeyeceğini bilmek çok acı
4 yıla yakın bir süredir tutuklu olan Kavala, Hasan Saltık ile ortak projelerde birlikte çalıştığı için şanslı olduğunu ifade etti.

ARTI GERÇEK-Tutuklu iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden müzik yapımcısı Hasan Saltık ile ilgili mesaj yayınladı.

Türkiye'de birçok sanatçının ilk albümlerini dinleyicilerle buluşturan ve müzik dünyasına önemli katkılar sunan Kalan Müzik'in kurucusu Hasan Saltık Bodrum'da kalp krizi nedeniyle vefat etmişti.

4 yıla yakındır tutuklu olan Kavala için açılan ‘Kavala’ya Özgürlük’ sitesinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Osman Kavala’nın Hasan Saltık’a ilişkin mesajı yayınlandı.

Kültür sanat çalışmalarına desteğiyle bilinen Osman Kavala’nın Saltık ile ilgili mesajında şunlar kaydedildi:

‘SALTIK’I BİR DAHA GÖREMEYECEK OLMAK BENİM İÇİN ÇOK ACI’

"Hasan Saltık ile çeşitli projelerde birlikte çalışmak imkanına sahip olduğum için kendimi şanslı addediyorum. Dört yıla yakın bir süre onu görememek ve bundan sonra göremeyeceğini bilmek benim için çok acı. Sevenlerinin başı sağ olsun."

HASAN SALTIK KİMDİR?

1964 Dersim doğumlu Hasan Saltık, amcasının oğlu Rahmi Saltık’ın plak şirketinde dört yıl çalıştıktan sonra 1992 yılında Kalan Müzik'i kurdu. Saltık, unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtlarını elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği etno-müzikolojik çalışmalar için de önem taşıyan eserleri "Kalan Müzik" etiketi altında yayınladı. Çeşitli yörelerin ulusal ve uluslararası arşivlerde; özellikle şahısların ellerinde saklanmış ya da unutulmuş kendi dillerinde müzik örneklerini içeren albümler yayınladı. Bizzat o yörelerde yaşayan sanatçılar tarafından kendi arkaik dil ve lehçelerinde seslendirdikleri müzik eserlerinin derlenmesi için araştırmacılara destek verdi, yapılmalarına ön-ayak oldu. Pomak göçmenlerinden Tahtacı Türkmenlerine, Sadettin Kaynak'tan, Münir Nurettin Selçuk'a, Hacı Taşan'’dan, Hisarlı Ahmet'e, Hafız Yaşar'dan Muharrem Ertaş'a; Neşet Ertaş'tan Neyzen Tevfik'e, Malatyalı Fahri'den Âşık Veysel'e uzanan bir arşiv malzemesini yayımladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar