Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu: 'Kademeli normalleşme' başarısızlıkla sonuçlandı

Ülke genelinde vaka sayısı patladı, İstanbul 100 bin kişide en fazla vaka görülen ikinci kent oldu. İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Küçükosmanoğlu'ndan hükümetin salgın yönetimine tepki geldi.

Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu: 'Kademeli normalleşme' başarısızlıkla sonuçlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün 27 Mart-2 Nisan tarihlerini kapsayan illere göre haftalık (100 bin kişide) vaka sayısı haritasını paylaştı. Ülke genelindeki kötü tablonun haritaya da yansıdığı görüldü.

Koca’nın paylaştığı son haritaya göre, İstanbul’da 100 bin kişiye düşen vaka sayısı sadece bir haftada 401.62'den 591.45’e fırladı. İstanbul en fazla vaka görülen ikinci kent olurken Ankara’da ise 100 bin kişiye düşen haftalık vaka sayısı 272.79’a, İzmir’de ise 218.88’e çıktı.

En fazla vaka görülen kent yine Samsun oldu. Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Sinop gibi Karadeniz illerinde de kötü gidişin devam etmesi dikkat çekti. Yalova, Çanakkale ve Kırklareli’de de yüksek sayılar kaydedildi.

En az Covid-19 vakası görülen iller ise Şırnak, Hakkari, Urfa, Van ve Bitlis olarak belirlendi.

"1 Mart'ta başlayan kademeli normalleşme fiyaskoyla sonuçlanmıştır" diyen İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, BirGün’e yaptığı değerlendirmede şunları "Haritadaki bu tablo başarısız kademeli açılmanın sonucudur. Kademeli açılmada da başarısız olunmuştur. Yoğun bakımlar doluyor, yeni servisler ve yoğun bakımlar açılıyor" dedi.

‘BAŞARISIZ BİR SALGIN YÖNETİMİ VAR’

"Covid-19 dışındaki hastaların hizmet alması aksıyor. Mutasyon nedeniyle virüs artık daha kolay bulaşıyor" ifadelerini kullanan Küçükosmanoğlu, şunları söyledi: "İller ve ülkeler arası seyahat kısıtlanmıyor. Diğer kentlerde de vaka sayısı yükselecektir. Açılma kademeli dendi ama hiç de kademeli olmadığını da gördük. Başarısız bir salgın yönetimi ile yine karşı karşıyayız."

Sırasıyla en fazla vaka görülen beş kent şöyle: Samsun, İstanbul, Yalova, Çanakkale, Kırklareli.

akp Salgın Sağlık Bakanlığı pandemi Coronavirüs COVID-19 kademeli normalleşme