Sanatçılardan çağrı: Hasankeyf için geç değil

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Birliği'nin çağrısıyla aralarında yazar ve sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi Hasankeyf ve Dicle Vadisi için acil eylem çağrısı yaptı.

Sanatçılardan çağrı: Hasankeyf için geç değil

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Birliği, yapımı devam eden Ilısu Baraj projesiyle su altında bırakılmak istenilen Hasankeyf ve Dicle Vadisi için aralarında sanatçı, yazar ve gazeteciler hazırlanan video ile eylem çağrısında bulundu.

Kürtçe ve Türkçe hazırlanan videoda Barış Atay, Cemîl Qoçgîrî, Dijen Roni, Ahmet Ümit, Bahar Feyzan, Ercan Y Yılmaz, Haluk Levent, Metin Uca, Mikail Aslan, Nazan Kesal, Pınar Aydınlar, Selim Temo, Şebnem Sönmez Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni sular altında bırakmak isteyen Ilısu Baraj projesinin durdurulması için çağrı yaptı.

Hasankeyf'i Yaşatma Girişimi başta olmak üzere 87 ekoloji örgütünün daha önce de acil eylem çağrısında bulunması üzerine girişim, 7-8 Haziran'ı 3'üncü Hasankeyf Küresel Eylem Günü ilan etti.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan videolar kısa süre içinde binlere ulaştı. Hasankeyf'e destek olmak isteyenler "#HasankeyfİçinGeçDeğil" hasthagi ile duyarlılık çağrıları yapıyor. Sanatçıların yoğun desteğiyle başlatılan kampanyada dünyanın çeşitli bölgelerinden sanatçılar destek oluyor.

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Ekoloji Birliği, bir videoyu sosyal medya üzerinden yayınladı. Sanatçı Erkan Oğur'un saz çalarak "Hasankeyf batmasın" diyerek başlayan videoda sanatçılar Hasankeyf'in sular altında kalmaması için mücadele etme çağrısında bulundu. (MA)

batman çağrı sanatçılar Hasankeyf