Sözcü muhabiri Ulu tahliye edildi

Cem Küçük, Ersoy Dede ve Fuat Uğur gazetenin 'FETÖ’cü olduğuna inanmadıklarını söyledi. Gökmen Ulu’nun tahliyesine karar verildi.

Sözcü muhabiri Ulu tahliye edildi

HABER MERKEZİ - Gülen cemaatiyle bağlantılı oldukları ve Erdoğan’ın yerini darbecilere söyledikleri iddiasıyla Sözcü Gazetesi çalışanları hakkında açılan davaya Silivri’de devam ediliyor. Cemaat bağlantısı için yandaş gazetecilerin köşe yazılarının delil olarak yer aldığı davada, yandaşlar, sanıkların tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Duruşmada Cem Küçük ile darbeden sonra itirafçı olan Hüseyin Gülerce’nin yanı sıra Fuat Uğur ve Ersoy Dede dinlendi.

"BU İFADELERİN İDDİANAMEDE YER ALMASI ÇOK KOMİK"

Savcının talebi üzerine ifade verdiğini belirten Cem Küçük; "Ben sanıkların hiçbirini tanımıyorum. İddianameye göre konuşacaksak sanıklar 'FETÖ'ye yardım ediyor' ya da 'Fetullahçı teröristler darbe yapacağı gün bilgileri Gökmen Ulu'ya verdi' diye ifadelerin iddianamede yer alması, bana göre çok komik. Aynı zamanda iddianamede mali işlerle ilgili 2011 yılındaki bazı bilgiler geçiyor. Bizim de yayınevi şirketimiz vardı biz de reklam vermiştik. Nisan 2014'te terör örgütü olarak kabul ediliyor. Bunun öncesindekilerin yazılmaması gerekiyordu" dedi.

KÜÇÜK: 'SÖZCÜ FETÖ'CÜLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI' DENEMEZ

"'Sözcü FETÖ'cülerle işbirliği yaptı' denemez" ifadesini kullanan Küçük, gazetenin sahibi Burak Akbay hakkında, "FETÖ evlerinde yetişti" demediğini böyle bir bilgiye de sahip olmadığını söyledi. Küçük, "Köşe yazılarında çıkan bilgileri yorumladım sadece. Bu devletin güvenlik birimlerinin bileceği iş. Bilmediğim şeyi yazamam" diye konuştu.

FUAT UĞUR: TUTUKLU OLMAMALARI GEREKİYOR

Cem Küçük'ün ardından konuşan Fuat Uğur ise şunları söyledi: "Sözcü Gazetesi ile tartışmalarımız oldu, yaptığı haberleri eleştirdim. Bunlar Sözcü'nün FETÖ'ye hizmet ettiğini göstermez. Bu iddianamede tanık olmamı da anlamıyorum. Gökmen Ulu ve Mediha Olgun haksız yere tutuklu kaldı ve tutuklu yargılandı. Gökmen Ulu'nun gazetecilik refleksi ile yaptığı haberle ilgili tutuklu olmaması gerektiğini de yazdım. Ben iddianamede bir somut kanıt da görmedim. Ben, Sözcü Gazetesi'nin FETÖ ile irtibatlı olduğuna dair hiçbir şey bilmiyorum."

ERSOY DEDE: DELİ SAÇMASI

Ersoy Dede de ifadesinde şunları söyledi: "Bana sorulan iddialar arasında Burak Akbay'ın FETÖ'nün evlerinde kalıp kalmadığıydı. Ben de sadece Fehmi Koru'nun iki ayrı yerde yazdığı yazıdan bilgi sahibi olduğumu söyledim. Ancak bu iddialar daha sonra yalanlandı. Benim açımdan Sözcü Gazetesi'nin FETÖ'cü olması deli saçmasıdır."

HÜSEYİN GÜLERCE: BİLGİM YOK

uruşmaya Yalova'dan SEGBİS'le bağlanan Hüseyin Gülerce de, sanıkların 'FETÖ'yle bir ilişkisinin olup olmadığına dair bilgisinin olmadığını söyledi. Sözcü'nün attığı manşetlerle Erdoğan düşmanlığı yaptığını savunan Gülerce, bu durumun da 'FETÖ'ye yaradığı yorumunda bulundu. Mahkeme başkanı atılan manşetler dışında görgüye dayalı bir bilgisinin olup olmadığını sorunca Gülerce, "Bilgim yok" cevabını verdi. Gazeteye yönelik "Gülenci" iddiasını ilk olarak kaleme alan ve Sözcü'nün sahibi Burak Akbay'a 'Gülen evlerinde yetişti' diyen Fehmi Koru’nun ise duruşmaya gelmediği belirtildi.

Tanıklar dinlendikten sonra esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, muhabir Gökmen Ulu'nun tutukluluğunun devamını istedi. Verilen aradan sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti muhabir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verdi.onra esas hakkında görüşünü açıklayan savcı, muhabir Gökmen Ulu'nun tutukluluğunun devamını istedi. Verilen aradan sonra mahkeme heyeti Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verdi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Mahkeme heyeti tahliye kararına gerekçe olarak delillerin toplanmış olması ile Ulu'nun sabit ikametgah sahibi olmasını gösterdi ancak yurt dışına çıkış yasağı koydu.

dava Cem Küçük Sözcü