TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek?

Ekonomi alanındaki düzenlemeler ve 4. Yargı Paketi görüşmeleri olmak üzere TBMM'yi bu hafta yoğun bir gündem bekliyor.

TBMM'de bu hafta hangi konular görüşülecek?

Yeni haftada Meclis'in gündeminde ekonomi ve yargıya ilişkin düzenlemeler olacak. İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik öngören kanun teklifi Genel Kurul'da görüşülecek, 4.Yargı Paketi ise müzakerelerin tamamlanması durumunda Meclis Başkanlığına sunulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, borç yapılandırmasının ardından ekonomiye ilişkin yeni bir düzenlemeyi yasalaştırmaya hazırlanıyor.

İcra ve İflas Kanununda değişiklik yapan teklif, Genel Kurul gündemine gelecek. Teklif, icra ve iflas kapsamındaki satışlarda işletmenin devamlılığını ve ekonomiye katkısını gözetmeyi amaçlıyor.

KONKORDATONUN İŞLEVİ ARTIRILACAK

Ticari ve ekonomik olarak bütünlük arz eden malları bünyesinde bulunduran ya da bütün halinde satıldığı takdirde daha yüksek gelir elde edileceği anlaşılan işletmelerin tamamı satılacak.

Alacaklı ve borçlu arasındaki menfaat dengesi korunacak.

Konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek.

4. YARGI PAKETİ BEKLENİYOR

4. Yargı Paketi üzerindeki çalışmalar ise devam ediyor.

AKP’nin hazırladığı 32 maddelik kanun teklifi, iktidar ortağı MHP ile müzakere edildikten sonra muhalefet partilerinin de görüşüne sunulacak.

Müzakerelerin tamamlanması durumunda teklifin bu hafta Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

MECLİS KOMİSYONLARINDA GÜNDEM NE?

Meclis komisyonlarında ise bu hafta gündem şöyle:

Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu, salı günü yapacağı toplantıda, Adalet Bakanlığı yetkililerini dinleyecek.

Dilekçe Komisyonu, bünyesinde kurulan iki alt komisyonun hazırladığı raporları görüşmek üzere çarşamba günü toplanacak. Obezite ile Mücadele Yöntemleri ve Cerrahi Uygulamalardaki Malpraktis İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu ile Devre Mülk ve Devre Tatil Sektörlerinde Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu’nun raporları ele alınacak.

KİT Komisyonu denetimlerini sürdürerek, salı günü Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, perşembe günü ise Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ile bağlı kurum ve kuruluşların hesaplarını inceleyecek.

meclis TBMM kanun teklifi