Tuncay Özkan HDP'den özür diledi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan: HDP grubunun tepkisini çeken ve araştırma önergelerine çekimser oy kullandıklarını ileri süren çalışma gerçek değildir. Özür dilerim.

Meclis'te İYİ Parti, "T.C. ibaresinin kamu kurumlarının tabelalarına yeniden yazılması" teklifini verdi. Teklif, CHP'lilerin evet, AKP'lilerin ret, HDP ve MHP'lilerin ise çekimser oylarıyla reddedildi. Bunun ardından CHP ve MHP'lilerin eleştirilerine maruz kalan HDP'nin bütün önergelerde çekimser kaldıkları öne sürüldü.
Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen yaptığı basın toplantısında "Meclis’te Kabul Edilmeyen Konular" başlıklı listenin "hayal ürünü" olduğunu söyleyerek iddiayı gündeme getiren MHP'li Ümit Özdağ ve CHP'li Tuncay Özkan’a tepki gösterdi.
İLGİLİ HABER: HDP: BUNUN ADI PARTİLER ARASI SAHTE EVRAK İTTİFAKIDIR
Twitter hesabından bir mesaj yayıylayan Tuncay Özkan ise geri adım attı. Özkan, "TBMM’de HDP grubunun tepkisini çeken ve araştırma önergelerine çekimser oy kullandıklarını ileri süren çalışma gerçek değildir. Tarafımdan yapılmamıştır. Burada kısa bir süre yer alması bir hatamdır. Düzeltir özür dilerim" dedi.
TBMM ‘de HDP grubunun tepkisini çeken ve araştırma önergelerine çekimser oy kullandıklarını ileri süren çalışma gerçek değildir. Tarafımdan yapılmamıştır. Burada kısa bir süre yer alması bir hatadır. Düzeltir özür dilerim..
— Tuncay ÖZKAN (@ATuncayOzkan) 3 Aralık 2018
Özkan’ın özrüne Ayhan Bilgen de Twitter’dan cevap vererek "Siyasette yanlışı kabul önemlidir." dedi. (HABER MERKEZİ)