Tuncer Bakırhan: Kongre Türkiye'ye hayırlı olsun
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, PKK'nın silah bırakma kararını duyurmasıyla ilgili, 'Kongre Türkiye'ye hayırlı olsun. Artık Kürt sorununu çözmek, demokratik bir Türkiye inşa etmek için herhangi bir gerekçe kalmadı' dedi.

Artı Gerçek - PKK, 12'inci Kongresi'nde aldığı "silah bırakma" kararını "PKK 12. Kongresi, pratikleşme süreci Önder Apo tarafından yönetilmek ve yürütülmek üzere PKK’nin örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı” ifadeleriyle duyurdu.
DEM Parti, kararın duyurulmasının ardından Merkezi Yönetim Kurulu'nu toplama kararı aldı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, gazetecilerin sorusu üzerine PKK'nın kararına ilişkin olarak ilk kez konuştu.
Kısa bir açıklama yapan Bakırhan, "Kongre Türkiye'ye hayırlı olsun. Artık Kürt sorununu çözmek için demokratik bir Türkiye inşa etmek için herhangi bir gerekçe kalmadı. Umarım bu süreci barışla taçlandırırız" dedi. (HABER MERKEZİ)