'Uganda'ya yardım eden devlet beni kabul etmiyor'
Üzerine yıkılacak kadar kötü durumda olan evin içinde yaşadığını söyleyen Borçkalı yurttaş kaymakamla görüşemedi derdini basına anlattı.
Gençağa KARAFAZLI
ARTI GERÇEK - Yeryüzünün cenneti olarak adlandırılan içinde barındırdığı zengin bitki örtüsü ve faunasıyla Türkiye'nin ilk biyosfer alanı, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz'in en doğusu yeşil vadi Artvin'in Borçka ilçesine bağlı Maçahel bu kez, köy sakini Nazim İyem’in Borçka kaymakamıyla görüşme talebinin ret edilmesiyle gündemde.
Artvin’in Borçka ilçesi Coronavirus salgını nedeniyle Türkiye’de ilk karantina altına alınan ilçe.
Salgın ve Karantina günleri birçok köylü yurttaş evlerinin işleriyle ilgilenemedi. Bunlardan biri de İstanbul’da yaşayan Maçahel’li Nazim İyem (70).
Borçka’da Karantina uygulaması kalkınca birçok yurttaş gibi Nazim İyem de Maçahel vadisi Maral köyündeki evinde tadilat yapmak istedi.
65 yaş nedeniyle aldığı maaştan başka bir geliri olmayan İyem sıkıntılarını anlatmak ve yardım almak için Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker ile görüşmek için kaymakamlık binasına gitti ancak görevliler Coronavirus salgını nedeniyle kaymakam Türker’in kendisiyle görüşemeyeceğini öne sürdü.
Nazim İyem ise, "Uganda’ya yardım eden devlet beni kabul etmiyor yardım etmiyor" diyerek olaya tepki gösterdi ve kaymakamın duymasını istediği sorunlarını medya aracılığıyla şu şekilde duyurdu:
'KÖYLÜM AKP İLÇE BAŞKANINDAN DESTEK ALAMADIM'
"Ben 70 yaşındayım. 2 çocuk babasıyım, uzun yıllar İstanbul'da ikamet ettim. 2 yıl önce köyüme döndüm. Köyümdeki dededen kalma evim çok eski olduğu için yağmur yağdığında su akıyor. İçeriye akrep yılan gibi hayvanlar giriyor. Gerçekten sıkıntılı bir durum var. Kendim için bir ev yapmak istedim. Bunun için Borçka´ya gelerek önce AKP İlçe Başkanı köylümüz olan Şükrü Ertürk ile görüştüm. Kendisine Kaymakam Bey ile görüşmek istediğimi ilettim. Bir netice alamadım.
'KAYMAKAM KABUL ETMEDİ BEN DERDİMİ KİME ANLATACAĞIM?'
Ardından kaymakamlığa gittim. Kaymakamlığın girişindeki görevli memur Kaymakam Bey'in pandemi dolayısıyla kimseyle görüşmediğini bu nedenle görüşemeyeceğimizi söyledi.
Kaymakam Bey benim geldiğimden haberi olmadı! Yüz yüze görüşülemiyorsa başka yollar var. Yazılı da alabilirlerdi. Telefonumu da verebilirdim. Bundan Kaymakam Bey'in haberdar olmasını istiyorum. Ben derdimi kime anlatacağım?
'AKLIMA MEDYA GELDİ'
Aklıma bunu medya yoluyla Kaymakam Bey'e ulaştırma fikri geldi. Başka çarem yok. Ben de sizin aracılığınızla Sayın Kaymakam’ımıza buradan ulaşmış oluyorum. Kendisine söyleyeceğim bazı ihtiyaçlarım olacak sıkıntılarım var. Çünkü benim 65 yaş maaşından başka hiçbir gelirim yok. Fındığım var, işte onunla geçinmeye çalışıyorum. Çocuklarım İstanbul´da. Eşim 2012 yılında bir asansör kazasında öldü. Yalnız yaşıyorum. Bu ev güvenli değil. Onun için çare arıyorum.
Ev yapımı için ihtiyaçlarım olacak. Evim yok acil ev yapmam gerekiyor.
'ÜZERİME YIKILACAK KADAR KÖTÜ OLAN EVİN İÇİNDE YAŞIYORUM'
Bunun içinde Sayın Kaymakam’ımızın yardımına ihtiyacım vardır. Kendisi ile görüşemediğimiz için üzgünüm çünkü Macahele gitmek gelmek 120 kilometre yol.
Ben 70 yaşında bir insanım üzerime yıkılacak kadar kötü durumda olan evin içinde yaşamak zorunda kaldığım için ev yapmak istiyorum. Uganda’ya yardım eden devletim beni kabul etmiyor, yardım etmiyor, gelsinler görsünler nerede nasıl yatıp kalktığımı.
Buradan sizin aracılığınızla kaymakam beye ulaşmak istiyorum. Çünkü yüz yüze görüşme şansı bulamadım."
'AKP İLÇE BAŞKANI ARAYIP KIZDI'
Bu güne kadar henüz kimsenin yardım etmediği Nazim İyem, kendisiyle ilgili haberin sosyal medyada yer alması sonrası köylüsü AKP ilçe başkanı Şükrü Ertürk, kendisini arayarak neden bu tür açıklamalar yaptığı kaymakamı zor durumda kaldığını söyleyerek kızdığını belirtti.