'Utanç duvarı'nın demir ve çimentosu Türkiye'den

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre İsrail’in, Filistinlilerin dünya ile ilişkisini kesmek için ördüğü ‘utanç duvarı’nın demir ve çimentosu Türkiye'den gidiyor.

'Utanç duvarı'nın demir ve çimentosu Türkiye'den

HABER MERKEZİ - İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü tanınmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini inandırıcı bulmadığını açıklayan siyasetçilerin ardından dün yayınlanan Mavi Marmara saldırısı sonrası Türkiye ve İsrail arasında yapılan anlaşmanın Ankara ve Kudüs’te imzalandığı ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABER: KUDÜS'ÜN BAŞKENT OLMASINI TRUMP'TAN ÖNCE ERDOĞAN TANIDI

İLGİLİ HABER: İŞTE ERDOĞAN'IN KUDÜS'Ü TRUMP'TAN ÖNCE TANIDIĞININ BELGESİ

'Kudüs'ün başkent olmasını Trump’tan önce Erdoğan tanıdı' anlamına gelen bu belgenin ardından, bu iddiaları gölgede bırakacak başka bir gelişme yaşandı.

'Utanç duvarı'nın demir ve çimentosu Türkiye'den - Resim : 1

TÜRKİYE İSRAİL'E DEMİR, ÇELİK VE ÇİMENTO SATIYOR

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ihracat verilerine göre Türkiye ile ihracatta önemli bir yeri olan İsrail’in, Filistinlilerin dünya ile ilişkisini kesmek için ördüğü ‘utanç duvarı’nın demir ve çimentosu Türkiye'den gidiyor.

TİM 1 Ocak–30 Kasım itibariyle 142 milyar 662 milyon dolar olarak kaydettiği ihracat verilerine göre, İsrail 3 milyar 53 milyon dolar ile ilk 9 ülke arasında yer alıyor.

Türkiye ile İsrail arasında gerçekleşen 3 milyar 53 milyon dolarlık ihracatın yüzde 30’una yakını demir, çimento ve çelik sektörlerinde gerçekleşiyor.

3 milyar dolarlık ihracatta demirin payı 128 milyon doları aşıyor. Çimento satışında ise, 200 milyon dolarla ABD, 195 milyon dolarla Almanya’dan sonra 154 milyon dolarla İsrail üçüncü sırada yer alıyor. Çelik satışında ise, 1 milyar dolarla ABD’den sonra 561 milyon dolarla İsrail geliyor. Üç sektörden sonra İsrail ile yapılan en fazla ihracat 135 milyon 500 bin dolarla savunma sektörü geliyor.

Kudüs’ün güneyindeki Selvan Mahallesi’yle devam edeceği açıklanan dünyanın en uzun 'utanç duvarı'nda kullanılan beton ve demirin Türkiye tarafından satılması da dikkat çekiyor.

(Mezopotamya Ajansı)