Yaşam savunucusuna 300 bin liralık tazminat davası: Biz yeşili korumak için varız

MUÇEP Marmaris Sözcüsü Şaman, 'Orman yangınlarının hemen ardından ÇED gerekli değildir raporunu gördük ve usulsüzlükler tespit ettik. Bütün hikaye bundan sonra başladı' dedi.

Yaşam savunucusuna 300 bin liralık tazminat davası: Biz yeşili korumak için varız

Yağmur KAYA

ARTI GERÇEK- Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan İçmeler ve Turunç Mahalleleri arasındaki bölgede, Sinpaş GYO tarafından yapılmak istenen otel ve devremülk projesine, "ÇED gerekli değildir" kararı verilmişti. Marmaris Kent Konseyi Çevre Sözcüsü Halime Şaman, 30 yıl önce Hattat Grubu tarafından başlanıp yarım kalmış otel inşaatının devamına ve "ÇED gerekli değildir" kararına tepki gösterdi. Sinpaş GYO, karara ve projeye tepki gösteren Şaman'a 300 bin liralık tazminat davası açtı.

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Kızılbük GYO Marmaris’in hemen yanında, İçmeler ve Turunç arasında 30 yıl önce Hattat Grubu tarafından başlanıp yarım kalmış bir otel inşaatını devre mülkler, alış veriş merkezi, villalar, spa, yat limanı yapmak istiyor. Proje 205 otel odası ile 1407 devre mülkü kapsıyor ve proje için Muğla Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) orman yangınlarının hemen ardından 13 Ağustos’da "ÇED gerekli değildir" kararı verdi. Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Muğla Valiliği’nin, "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk Projesi" için verdiği "ÇED gerekli değildir" kararı ise çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı.

Çağlayan Adliyesi 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesinde görülecek olan duruşma hakimin Coronavirüs (Covid-19) temaslı olması sebebiyle 28 Aralık tarihine ertelendi.

Adliye önünde hakkında Sinpaş ve Kızılbük GYO tarafından 300 bin liralık tazminat davası açtığı MUÇEP Marmaris Sözcüsü yaşam savunucusu Halime Şaman, avukatı Arzu Alper açıklama yaptı. Açıklamaya Marmaris Kent konseyi başkanı Ufuk Beytekin de destek verdi.

Yaşam savunucusuna 300 bin liralık tazminat davası: Biz yeşili korumak için varız - Resim : 1

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Duruşma sonrası açıklama yapan Halime Şaman, ifade özgürlüğüne dayanan beyanlara karşı kendisine tazminat davası açıldığını belirtti. Şaman açılamada şu ifadelere yer verdi: "Çevrecileri yıldırmak istiyorlar. Şu anda yargılandığımız şey SİNPAŞ'ın kendi evraklarıdır. Bölgemizde tespit ettiğimiz bettonlaşmaya karşı şirketin kendi dökümanlarından oluşuyor. Kent konseyi bunu açıkladı ve rahatsız oldular. Orman yangınlarının hemen ardından Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın ÇED gerekli değildir raporunu gördük ve usulsüzlükler tespit ettik. Bütün hikaye bundan sonra başladı. Ortadaki gerçekliğin kamuoyuyla buluşmasını istemediler. Haklılığımızı biliyoruz. Biz yeşili korumak için varız. Tüm Türkiye'yi davet ediyoruz: İstiyorlar ki oradaki dokuyu, her şeyi unuttursunlar. Orayı ranta dönüştürmek istiyorlar. Bunu gördük. Biz buna izin vermeyeceğiz."

'GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK'

Şaman'ın avukatı Arzu Alper ise, Muğla'da Sinpaş'ın ağaç kesimine devam ettiğini söyledi. Alper, "Biz yeni bir yangından çıktık. Yangının yarattığı acılarını sarmaya çalışırken Sinpaş tarafından ağaç kesimine devam ediliyor. Suç duyurusunda bulunduk maddi gerçek ortaya çıkacak" dedi.

Çevre çed marmaris