23 ilde TSK'ya operasyon: 42 gözaltı kararı

23 ilde TSK'ya operasyon: 42 gözaltı kararı
Hakkında gözaltı kararı verilenlerden 10'unun aktif görevde olduğu, 29'unun emekli ya da eski askeri okul öğrencisi olduğu öğrenildi.

Balıkesir merkezli 23 ilde Fethullah Gülen cemaatinin ‘gizli askeri yapılanmasına yönelik’ olduğu belirtilen soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 42 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, ankesörlü ya da kontörlü telefonlarla arandıkları ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında beyanlar bulunduğu ileri sürülen 42 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerince Balıkesir'in yanı sıra Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 52 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında üsteğmen, teğmen, uzman çavuş ve uzman onbaşı ile 6 astsubay olmak üzere 10'unun halen görevde bulunduğu, 29'unun emekli ya da eski askeri okul öğrencisi olduğu, 3'ünün ise cemaatin "bölge sorumluluğu" yaptığı iddia edildi.

KONYA’DA DA OPERASYON

Öte yandan Konya’da da cemaatin askeri yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri iddia edilen 5’i muvazzaf asker, 2’si ihraç edilen askeri personel ve 3’ü emekli askeri personel olmak üzere toplam 10 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda Konya merkezli 6 ilde eş zamanlı yapılan operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı. Operasyonun sürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar