25 milyarlık yolsuzluk operasyonu: Erol Evcil de gözaltında

25 milyarlık yolsuzluk operasyonu: Erol Evcil de gözaltında
Demir çelik sektöründe sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattığı belirtilen firmalara yönelik operasyonda, aralarında Erol Evcil'in de bulunduğu 250 kişi gözaltına alındı.

Foto: Arşiv


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, demir çelik sektöründe üretici olarak faaliyet gösteren ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine yönelik, Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Nitelikli Dolandırıcılık, Rüşvet ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlarından soruşturma başlattı.Soruşturma kapsamında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri, MASAK personeli ortak çalışma grubu oluşturdu. Oluşturulan ortak çalışma grubu 10 ay süren dinleme ve fiziki takip sonrası düğmeye bastı.

29 İLDE EŞZAMANLI OPERASYON
İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Hatay'ın da aralarında bulunduğu 29 ilde eş zamanlı başlatılan oprerasyonda 14 fabrika ve 850 adreste arama ve el koyma işlemleri devam ediyor. Operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 374 kişiden 250 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, 90'lı yıllarda karanlık ilişkiler ağı ile bilinen Erol Evcil de bulunuyor. 

EROL EVCİL KİMDİR
Evcil, Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi olduğu ve kara para aklama gerekçesiyle aranırken, 1999'da Bursa'da yakalanmıştı. 'Suç işlemek için çete oluşturmak', 'taammüden adam öldürmeye azmettirmek' ve 'tehditle menfaat sağlamak' suçlarından idam ve 44 yıla kadar hapisle yargılandı. Yargılamada cinayetin azmettiricisi olduğunu itiraf eden Evcil,  infaz yasası düzenlemesi kapsamında 16 Nisan 2020 tarihinde cezaevinden tahliye edilmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar