Erdoğan'dan Anıtkabir'de 30 Ağustos mesajı: Emanetiniz emin ellerde

Erdoğan'dan Anıtkabir'de 30 Ağustos mesajı: Emanetiniz emin ellerde
Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’nde savunma sanayi icraatlarından bahsedip ‘Attığımız adımlarla TSK’nın caydırıcılığını her alanda daha da artırıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberindeki heyet ile 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir’deki törene Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyelerinin yanı sıra, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve devlet erkanından isimler katıldı.
30 Ağustos'un 99'uncu yılı kutlamaları kapsamında, Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Tören, devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine şöyle yazdı:

"Aziz Atatürk, bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından büyük zaferin 99. yıl dönümünde bir kez daha huzurunuzdayız. Bu tarihi günde zatı halinizi ve aziz şehitlerinizi rahmetle yad ediyoruz. Türkiye’yi bizlere çizdiğiniz hedefler doğrultusunda parlak bir geleceğe taşıyoruz. Savunma sanayinde attığımız adımlarla milletimizin göz bebeği olan TSK’nın caydırıcılığını her alanda daha da artırıyoruz. Demokraside, adalette hak ve özgürlüklerde hayata geçirdiğimiz reformlarla cumhurla cumhuriyetimiz arasındaki bağı tahkim ediyoruz. Emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti devleti emin ellerdedir. Ruhun şad olsun."

Öne Çıkanlar