6 muhalefet partisinden 28 Şubat planlaması

6 muhalefet partisinden 28 Şubat planlaması
Programa göre oturma düzeni ve metnin okunma sırasının alfabetik olarak yapılması öne çıkarken, sadece partiler değil birçok STK'nın da davet edileceği belirtildi.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasını tamamlayan ve liderleri bazında da ilk toplantısını gerçekleştiren 6 muhalefet partisinin hukukçuları ilk toplantısını gerçekleştirdi. Mutabakat Metni'nin okunacağı 28 Şubat gününün planlanması yapıldığı öğrenildi.

6 muhalefet partisi lideri 12 Şubat'ta bir araya gelmiş, 5 buçuk saatlik toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapılmıştı. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin 28 Şubat'ta halkla paylaşılacağı duyurulmuştu. 28 Şubat günün organize etmek de yine sistem çalışmasının yürüten hukukçu kurmaylara kaldı.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin açıklanacağı 28 Şubat gününün formatını belirleyecek olan 6 muhalefet partisinin hukukçu kurmayları da ilk toplantısını yaptı. Dün akşam saat 20:00 gibi başlayan toplantı gece yarısına kadar sürdü.

Habertürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre Mutabakat Metni’nin açıklanacağı yer olarak Bilkent Kongre Merkezi'ne öncelik verilecek, orası olmazsa alternatifler değerlendirilecek. Mutabakat Metni’nin de alfabetik sıraya göre genel başkan yardımcıları tarafından okunması planlanıyor.

Saati CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 13:30 olarak açıkladı. Yer konusunda ise öncelik Bilkent Kongre Merkezi'ne verildi. Burası ayarlanamaz ise alternatiflere bakılacak.

ALFATBETİK SIRA FİKRİ OLGUNLAŞTI

Oturma düzeni ve metnin okunma sırası konusunda ise ise alfabetik sıralama fikri öne çıktı. Buna göre 6 genel başkan yardımcısı metinden belli parçalar okuyacak. Bu durumda sıralama CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, İYİ Parti, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi şeklinde olacak. Parti logoları dahi metinlerde bu sıralama ile yer alacak.

ÖZEL DAVETİYE VE LİDERLERİN VİDEOSU

28 Şubat günü için bir ajans ile çalışılması planlanırken, ayrıca Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni'nin kamuoyu ile paylaşılacağı deklarasyon için özel davetiyeler hazırlanacağı belirtildi.

Sadece partiler değil birçok sivil toplum kuruluşunun da davet edileceği kaydedildi.

O güne özel olarak, 6 genel başkanın konuşmalarından derlenmiş birkaç dakikalık bir videonun da izletilmesinin planlandığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar