8. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali 13-16 Ekim'de

8. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali 13-16 Ekim'de
Bu yıl 8.si düzenlenecek olan Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) 13 - 19 Ekim tarihleri arasında çevrim içi gerçekleşecek.

Pandemi nedeniyle geçen yıl da çevrim içi olarak gerçekleştirilen BIFED, aynı metodla izleyiciyle buluşacak.

Bozcaada Belediyesi organizasyonu ve Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi iş birliğiyle gerçekleşen, festival yönetmenliğini Petra Holzer’in, festival koordinatörlüğünü de Ethem Özgüven’in üstlendiği festivale bu yıl 100 ülkeden toplamda binin üzerinde film başvurdu.

Festivalde Türkiye’den 2, yurt dışından 13 tane olmak üzere toplamda 15 film yer alacak. Fethi Kayaalp Büyük Ödülü için dünyanın dört bir yanından doğanın ve insanlığın ortak soru ve sorunlarını kendi dillerinde, kendi üslupları ile anlatan ve çözüm arayan filmler yarışacak. Gaia Öğrenci Ödülü adı altında yalnızca öğrencilere açık olan ödül için 2’si Türkiye’den olmak üzere 7 film yarışacak.

Büyük Ödül ve Gaia Ödülü haricinde her yıl gelenekselleşen Panorama bölümünde gösterilecek filmlerle birlikte festival süresince 35’i aşkın film çevrim içi olarak izleyiciye sunulacak.

BIFED’in bu yılki sloganı "Evimiz Yanıyor" oldu. Yangınlarla mücadele ederken çevre örgütleri, kadın, erkek emekçiler, gençler ve köylüler, belediye ve maden işçileri, itfaiyeciler, herkes nasıl bir araya geldiyse; tüm diğer ekolojik sorunlar karşısında "Evimiz yanıyor" endişesiyle BIFED bu sene de herkesi yaşam alanlarımızı korumak için dayanışmanın yükseldiği bir gezegeni kurmaya davet ediyor.

Festival hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir. (Artfulliving)

 

Öne Çıkanlar