8 Mart mesajı yayınlayan Bahçeli, ülkücü faillere ilişkin incelemelerin derinleştirilmesini istedi

8 Mart mesajı yayınlayan Bahçeli, ülkücü faillere ilişkin incelemelerin derinleştirilmesini istedi
MHP Genel Başkanı Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, ülkücü faillere ilişkin 'İncelemeleri derinleştirmelidir' dedi.

Kadın cinayeti ve kadına yönelik şiddet faillerinin bir kısmının MHP'li olmasının bir 'tertip' olabileceğini öne süren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, lekesiz, gölgesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu vasıtasıyla karalanmasına asla göz yummayacaktır" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Paylaşımında Samsun'da boşandığı erkek tarafından şiddete maruz kalan kadını ve Aydın'da cinsel saldırıya maruz bıraktığı 92 yaşındaki kadını öldüren erkek faili hatırlatan Bahçeli, "Bu cinayetin failinin en ağır cezaya çarptırılması insanlık onurunun bir gereğidir. 92 yaşındaki bir hanımefendinin ırzına ve hayat hakkına musallat olan canavarın gözaltına alındığı esnada, kameralara yansıyan bileğindeki üç hilal dövmesi ise dikkat çekmiştir. Bunun bir tertip mi yoksa gerçek mi olduğu bütün yönleriyle araştırılması hayati bir zorunluluktur" iddiasında bulundu.

'ÜÇ HİLALLİ DÖVMEYLE İLGİLİ İNCELEMELER DERİNLEŞTİRİLMELİ'

"Gerek güvenlik güçlerimiz, gerek adli makamlarımız, gerekse de Aydın İl Teşkilatımız üç hilalli dövmeyle afişe edilen cani hakkında ihtiyaç olan incelemeleri derinleştirmelidir" diyen Bahçeli, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bir kadına el uzatan, dil uzatan, kanına ve canına kast eden bir yaratığa tahammülümüz yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi, lekesiz, gölgesiz ve şüphesiz ambleminin istismarına, adi bir suçlu vasıtasıyla karalanmasına asla göz yummayacaktır. Süreç nereye gidiyorsa oraya kadar götürülmeli, katil cezasını bulmalı, eğer varsa arkasındaki provokatörler deşifre edilmelidir. Kadın cinayetlerini, kadına şiddeti bütün kalbimle ve hissiyatımla lanetliyorum. Aydın’da katledilen merhumeye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, Samsun’da menfur saldırıya uğrayan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar