94 site ve 23 Twitter hesabına yeniden erişim engeli

94 site ve 23 Twitter hesabına yeniden erişim engeli
BTK, Sendika.Org dışındaki site ve hesaplar için erişim engelinin kaldırılması kararına itiraz etmişti.

ARTI GERÇEK- Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği, iki gün önce erişim engeli kaldırılan internet sitesi ve twitter hesaplarıyla ilgili Sendika.Org dışındaki siteler için yeniden erişim engeli kararı aldı. 

Karar, BTK’nın itirazı üzerine geldi. 

Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği, aralarında anf.com, KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansının internet sitesi, ozgurgundem.com, rudaw.net, yeniozgurpolitika.org, yuksekovahaber.com’un da bulunduğu 94 internet sitesi ile aralarında Etkin Haber Ajansı’nın da olduğu 23 Twitter hesabına yeniden erişim engeli getirdi. 

BTK, itiraz dilekçesinde, "Sendika.Org dışındaki internet adresleri hakkında hak ihlali yönünde bir karar bulunmadığı, dolayısıyla yeniden yargılamanın konusu edilmemesi gereken internet adresleri yönünden yeni bir hüküm kurulmasının usul ve yasaya aykırı olduğunu" belirtmişti. 

NE OLMUŞTU?

25 Temmuz 2015 tarihinden bu yana 63 kez erişime engellenen Sendika.Org, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapmış, ancak AYM’nin 5 yıl boyunca konuyu karara bağlamaması üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gitmişti. AYM, 11 Mart 2020 tarihinde ihlal kararı verirken, AİHM de 27 Temmuz 2020 tarihinde kendi internet sitesinde hükümete sorular sormuş ve cevap için 8 Ocak 2021 tarihine kadar süre vermişti.

AİHM’in bu adımının ardından Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği Sendika.Org’un da aralarında olduğu internet siteleri ve Twitter hesapları üzerindeki erişim engelini kaldırmıştı. 

Öne Çıkanlar