96 yaşındaki kadına 'Erdoğan'a hakaretten' verilen cezanın infazı durduruldu

96 yaşındaki kadına 'Erdoğan'a hakaretten' verilen cezanın infazı durduruldu
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'hakaret ettiği' gerekçesiyle 96 yaşındaki Aliye Yabansu’ya verilen 'güvenlik tedbiri' kararının infazı durduruldu.

Urfa’nın Siverek ilçesi Selimpınar Mahallesi’nde, 20 metrekarelik bir konteynırda yaşayan 96 yaşındaki Aliye Yabansu’ya "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiası ile verilen cezanın infazı durduruldu.

Siverek 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, "Cezai ehliyeti yoktur" raporuna rağmen Yabansu'nun "Cumhurbaşkanının onur ve saygınlığını rencide edebilecek şekilde sözler söylediği" iddiası ile "Akıl hastalığı nedeniyle güvenlik tedbiri" uygulanması kararı verdi.

Mahkeme, Yabansu’nun "Toplum açısından tehlikeliliğinin ortadan kalkmasına veya önemli ölçüde azalana kadar en yakın yüksek güvenlikli sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınması" kararı vererek, en geç 1-5 Kasım’a kadar Kayseri Şehir Hastanesi’ne sevk edilmesi için ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verdi. Yabansu’nun avukatı karara karşı Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı ve kararı veren mahkemeye itirazda bulundu, ancak her iki itirazda reddedildi. 

Kararın son uygulama günü olan bugün Siverek 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi kalemi, infazın durdurulduğunu Yabansu’nun avukatına sözlü olarak iletti.

Yabansu'nun durumuyla ilgili haberlerin ardından tepkiler geldi. HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de Yabansu'ya verilen cezayı Adalet Bakanı'na sormuştu. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar