ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Barzani ile bir araya geldi

ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey, Barzani ile bir araya geldi
Irak’taki protesto eylemlerinin de görüşüldüğü görüşmede, olayların IŞİD'in örgütlenmesine yol açtığı ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Federe Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentine ziyarette bulundu. Jeffrey, ziyareti kapsamında Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile de bir araya geldi. 
 
Jeffrey ve KDP Lideri Barzani görüşmesinde ABD’nin Erbil Başkonsolosu Stefan Fagin, Suriye’de bulunan Kuvvet Komutanı Tümgeneral Eric T. Hill ve diğer yetkililer de hazır bulundu. IŞİD’e karşı ortak mücadelenin ele alındığı görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi konuşulduğu bildirildi. Jeffrey, IŞİD'in Peşmerge güçlerine yönelik saldırılarda yaşamını yitirenlere başsağlığında bulunduğu kaydedildi. 
 
Irak’taki protesto eylemlerinin de görüşüldüğü buluşmada, olayların IŞİD'in örgütlenmesine yol açtığı ifade edildi. 
 
Görüşmede, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik saldırılarının da konuşulduğu, saldırılarla birlikte demografik yapının değişmesine ve göçlerin yaşanmasına izin verilmemesi gerektiği kaydedildi. 
 
Görüşmeye dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Barzani, verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. 
 
Jeffrey, daha sonra Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Görüşme sonrası konuşan Jeffrey, IŞİD'e karşı ortak mücadeleyi sürdüreceklerini ve bölgede huzurun sağlanması için çalışacaklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar