Uçuş eğitimi olmayan yolcu, pilot hastalanınca uçağı sorunsuz şekilde indirdi

Uçuş eğitimi olmayan yolcu, pilot hastalanınca uçağı sorunsuz şekilde indirdi
Uçuş kulesinde görev yapan hava kontrolörünün verdiği talimatları başarı ve soğukkanlılıkla yerine getiren yolcu, uçağı sorunsuz şekilde yere indirdi.

ABD’de hiç uçuş eğitimi almamış bir yolcu, pilotun rahatsızlanması üzerine uçuş kulesinin yardımıyla uçağı başarılı şekilde yere indirdi.

Bahama Adaları’nın Marsh Harbour Havaalanı’ndan kalkan ve Florida eyaletinin West Palm Beach kentine yolculuk yapan tek motorlu "Cessna 280" model küçük uçakta, pilotun rahatsızlanması ve bilincinin tam yerinde olmaması sonucu, seyahati tek başına yapan bir yolcu, kaptanlık koltuğuna oturmak zorunda kaldı.

Euronews'in haberine göre uçuş kulesinde 20 yıldır görev yapan hava kontrolörü Robert Morgan’ın verdiği talimatları başarı ve soğukkanlılıkla yerine getiren yolcu, uçağı sorunsuz şekilde yere indirdi.

Radardan önce küçük uçağın yerini tespit ettiklerini belirten Morgan, yolcu için "Önce onu sakinleştirmem, sonra piste doğru yönlendirip, iniş için alçalabilmesi için gazı nasıl düşüreceğini söylemem gerekiyordu" dedi.

Yolcu ve pilotun kimliği şu ana kadar açıklanmazken, sivil havacılık, bu gelişmeyle ilgili soruşturma başlattı.

Hastalanan pilotun durumu hakkında da şu ana kadar bilgi verilmedi.

Öne Çıkanlar