Abdulkadir Selvi: AKP'li Özlem Zengin'e bir noktada katılmıyorum, kadının adı vardı

Abdulkadir Selvi: AKP'li Özlem Zengin'e bir noktada katılmıyorum, kadının adı vardı
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Meclis'te kadınlarla ilgili yaptığı konuşmayı bugünkü köşesine taşıdı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, son günlerde tartışmalara neden olan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in Meclis'teki konuşmasını değerlendirdi. 

Selvi'nin 'Kahvehane önündeki namaz için Diyanet İşleri Başkanı devrede' başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nin kapatılma gerekçeleri arasında başörtülü kadınlar vardı. Meclis’e başörtülü olarak girdiği için Merve Kavakçı, onun yanında durduğu için Nazlı Ilıcak’ın milletvekillikleri düşürülmüştü. 28 Şubat’ta üniversitelerde yasaklılar listesinde adı vardı başörtülü kızlarımızın. İkna odalarında adı vardı. Yani yasak listesinin en başındaydılar" dedi. 

ÖZLEM ZENGİN NE DEMİŞTİ?

"Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir. Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu Türkiye'de. Partimizin daha evvel yaptığı kadın kongresinde şunu söylemiştim. Eğer Türkçe'de kelimelerin dişisi, erili olsaydı bir kadın kelimesi olurdu. AK Parti'yi inşa eden kadınlardır. O yüzden ben, kadın, erkek arkadaşlarımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız biz yaptığımız çalışmalarda kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz. Sosyal güvenlikten, sağlık hizmetine aile politikalarımızda önce kadın vardır. Türkiye'de cinayetler gibi problemler var mıdır? Vardır… Bunu da çözmek için uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda kanunların daha işler haline gelmesi için gayet sarf ediyoruz. Şu Meclis'te ortaklaşacağımız bir konu varsa kadın meselesidir. Siz kadınları bizden daha çok mu tutuyorsunuz? HDP kadınları bizden daha fazla savunacak en son partidir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar