Abdullah Kiğılı: AK Parti ile ülkemiz 50 yıl ileriye gitti

Abdullah Kiğılı: AK Parti ile ülkemiz 50 yıl ileriye gitti
Erdoğan'ın Türkiye'nin ikinci büyük hamlesine imza attığını belirten iş insan Kiğılı, 'Pandemi sonrası Türkiye’yi ekonomik olarak kimse tutamaz' ifadesini kullandı.

İş insanı Abdullah Kiğılı, salgına rağmen giyim sektörünün Avrupa'dan çok daha iyi durumda olduğunu belirterek, "Yurt dışındaki çoğu firma iflas bayrağını çekti. Türkiye’deki hasar, Avrupa’dan çok daha az. Pandemi sonrası Türkiye’yi ekonomik olarak kimse tutamaz. Ülkemizin önü daha da açılacak" dedi.

Sabah gazetesine bir mülakat veren Kiğılı, Türkiye’nin ekonomik gidişatıyla ilgili, "Dünya zor bir dönemden geçiyor, buna rağmen giyim sektörümüz Avrupa'dan iyi durumda. Giyimde sırasıyla İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya gelir. Şimdi çoğu firma iflas bayrağını çekti. Türkiye'deki hasar Avrupa'dan daha az. Pandemi sonrası Türkiye'yi ekonomik olarak kimse tutamaz. Ülkemizin önü çok açılacak. 51 ülkede 48 mağazam, 117 satış noktası var. İtalya'da martta üç mağaza açacağım. Ben her zaman böyle süreçleri fırsata çeviririm" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık dile getirdiği yüksek faize karşı olduğu açıklamalarına ilişkin de konuşan Kiğılı, "Cumhurbaşkanımız sonuna kadar haklı. Yüksek faiz kan emici bir şey. Allah kimseyi yüksek faizin ağına düşürmesin" dedi.

Kiğılı'nın röportajda yer alan bazı açıklamaları ise şöyle:

AK PARTİ İLE ÜLKEMİZ 50 YIL İLERİYE GİTTİ

- Rahmetli Turgut Özal ile yakın dostluğunuz da vardı...

Malatya'dan tanıyorum. Annesini, babasını da tanırdım. Hatta ilk eşi Ayhan Hanım mahalleden arkadaşımdı. Özal, Türkiye'nin önünü açan liderdir. Ülkemizin ilk büyük büyümesini yaptı. Erdoğan da Türkiye'nin ikinci büyük hamlesine imza attı. AK Parti ile ülkemiz 50 yıl ileriye gitti. Erdoğan Beyoğlu İlçe Başkanı'yken ben ANAP'ın il başkan yardımcılığını yapıyordum. O zamandan beri tanıyorum; ahde vefası çok olan bir lider.

YÜKSEK FAİZ EKONOMİNİN KANINI EMİYOR

Sıfırdan bugünlere gelmiş bir iş adamısınız. Nasıl başardınız bunu?

Öncellikle Allah'ın yardımıyla oldu. Çok da çalıştım. Kapalıçarşı'da çığırtkanlık yaparak başladım çalışmaya. Sokaktan geldim. Bugün 77 yaşındayım ve hâlâ işimin başındayım. Küçük yaşlarda sektöre girdim. Ama daha 32 yaşındayken bana "Baba" diye hitap ederlerdi. İnsanlar güvenirdi bana. Birleşmiş Markalar Derneği'ni kurdum. Mesela 2001 ekonomik krizini en az zararla atlamak için tüm sektörü bir araya getirdim. Ekonomi bitik vaziyetteydi. Faizler almış başını gitmişti. Anayasa kitapçığı fırlatıldığı için değil, yüksek faiz batırmıştı ekonomiyi.

- Cumhurbaşkanımız da sık sık yüksek faize karşı olduğunu dile getiriyor...

Cumhurbaşkanımız sonuna kadar haklı. Yüksek faiz kan emici bir şey. Allah kimseyi yüksek faizin ağına düşürmesin.

ERDOĞAN'IN GİYİM TARZINI ÇOK BEĞENİYORUM, KOMBİNİ ÇOK İYİ YAPIYOR

- Cumhurbaşkanımızın giyim tarzını nasıl buluyorsunuz?

Tarzını çok beğeniyorum. Özellikle son günlerde giydiği takım elbiseler, modayı yakından takip ettiğini de gösteriyor. Kravat seçimleri de çok zevkli. Kombini de çok iyi yapıyor. Çizgili takımları taşımak zordur. Ama Erdoğan çok iyi taşıyor. Uzun boylu ve fit oluşu da tabii etken buna.

BEN HER ZAMAN KRİZİ FIRSATA ÇEVİRİRİM

Ekonomik gidişata yönelik neler söylemek istersiniz?

Dünya zor bir dönemden geçiyor, buna rağmen giyim sektörümüz Avrupa'dan iyi durumda. Giyimde sırasıyla İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya gelir. Şimdi çoğu firma iflas bayrağını çekti. Türkiye'deki hasar Avrupa'dan daha az. Pandemi sonrası Türkiye'yi ekonomik olarak kimse tutamaz. Ülkemizin önü çok açılacak. 51 ülkede 48 mağazam, 117 satış noktası var. İtalya'da martta üç mağaza açacağım. Ben her zaman böyle süreçleri fırsata çeviririm.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar