Bakan Gül'den, Kaşıkçı cinayeti açıklaması

Bakan Gül'den, Kaşıkçı cinayeti açıklaması
Adalet Bakanı Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın Suudi Arabistan'a gitmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Cemal kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak, "Başsavcılık makamı bu konularla ilgili yazılı sorular sormasına rağmen bir cevap alamamıştır. Bu soruların bir an evvel cevaplanmasını bekliyoruz. Türk yargısı da bu soruları cevaplamak adına soruşturmayı derine çekecektir. Kimse bu sorumluluktan kaçamaz. Üstü örtülebilecek bir mesele değildir. Suudi yetkililerin de yakın işbirliğine girmesini bekliyoruz. Tüm dünyanın sonuna kadar takip edeceği bir yargılamadır. Suudi yetkililerin destek vermesi lazım tüm olayın aydınlatılması için" dedi.

Gazetecilerin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın Suudi Arabistan'a gidip gitmeyeceği sorusuna yanıt veren Gül şunları söyledi:

"Bu, savcının kendi takdiridir. Ama bazı soruların cevaplanmadan öyle bir şeyin söz konusu olmayacağı kanaatindeyim. Olay mahalli Türkiye'dir. Bu konuda savcının talep ettiği hususlar vardır, dile getirdiği sorular vardır. Bu sorulara cevap verilmeden başka aşamaya girilmesinin doğru olmayacağını düşünüyorum. Türk yargısı, savcılığımız elde ettiği belgelerle incelemelerini sürdürmektedir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar