Adana’da Kobanê eylemine müdahale: Kadınlar abluka altında açıklama yaptı

Adana’da Kobanê eylemine müdahale: Kadınlar abluka altında açıklama yaptı
Adana'da Kobanê Davası'na dair HDK Kadın Meclisi'nin çağrısıyla bir araya gelen kadınların açıklama yapması polis tarafından engellendi.

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin, bugün Ankara’da 13’üncü duruşması görülmeye devam edilen Kobanê Davası'na dair yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahalesi gerçekleşti.

İL EŞ BAŞKANI HELİN KAYA HDP BİNASINDAN ÇIKARILMADI

 

Evrensel'de yer alan habere göre, kadınların çağrı yaptığı Heykelli Park ve sonrasında toplanmak istediği Abidin Dino Parkı ve HDP İl binasının önü polis tarafından kapatıldı. Eyleme katılmak isteyen HDP Adana İl Eş Başkanı Helin Kaya, HDP binasından çıkarılmadı. Alkış, zılgıt ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla HDP önüne gelen kadınlar HDP İl Eş Başkanı Helin Kaya gelmeden eyleme başlamayacaklarını ifade ettiler. Polis HDP İl Binası karşısında bekleyen aralarında HDP Adana Milletvekili Tülay Hamitoğulları’nın ve yaşlı kadınların da olduğu grubu bina önündeki kaldırıma sürükledi. Bu sırada darp edilen kadınlar oldu.

Kadınların ısrarı sonucu il eş başkanlarının da katılımıyla HDP İl Binası önünde polis ablukasında açıklama yaptılar. Tutuklu bulunan HDP’li kadınların fotoğraflarını taşıdılar.

'BU DAVALAR VE SINIR DIŞI OPERASYONLAR SEÇİME KAOS ORTAMINDA GİRMEK İÇİN'

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuşmasına kadınlara yönelik polis şiddetine tepki göstererek başladı. Halkın rızasını gün geçtikçe kaybeden AKP'nin baskı araçlarını kullanarak iktidarda kalmaya çalıştığını ifade eden Hatimoğulları, "Kaos ortamı yaratıp seçime gitmek için, bütün muhalefeti ezmek, hareketsiz hale getirmek için bu davaları açtılar. İktidar HDP ile siyaseten mücadele edemediği için etrafınızda gördüğünüz kolluk kuvvetlerini ve yargıyı üzerimizde baskı aracı olarak kullanıyor" dedi.

'İSTİHBAT GİDECEK, ÖZGÜRLÜK KAZANACAK'

Hatimoğulları, "İktidar baskı ortamında seçime gitmek istiyor, tek adam rejimi için Güney Kürdistan’ı bombalayarak, Suriye’ye girerek ülkeyi savaşa sürüklüyor" dedi. HDP'yi kapatma davasına da tepki gösteren Hatimoğulları, "Buna cüret edecek olanlar en ağır şekilde bedeli ödeyecekler. Bu böyle bilinsin. İstibdat gidecek, özgürlük kazanacak" diye konuştu.

Öne Çıkanlar