Yunanistan'a kaçarken boğuldu

Yunanistan'a kaçarken boğuldu
Nusaybin Asliye Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü 59 yaşındaki Mehmet Bingül, yasal olmayan yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışırken boğularak öldü.

GÜNCEL - Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 10 gündür kayıp olan Nusaybin Asliye Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü 59 yaşındaki Mehmet Bingül, yasal olmayan yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışırken boğularak öldü.

Mehmet Mehmet Bingül, yaklaşık 10 gün önce görev yaptığı adliyeden izin almadan ortadan kayboldu. Bunun üzerine Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis ve jandarma ekiplerine kayıp bildiriminde bulunuldu. Güvenlik güçlerinin her yerde aradığı Mehmet Bingül dün gece Aydın'ın Kuşadası ilçesinden lastik botla yanında eşi Ş. ve kızı K. Bingül, Suriyeli İ.S.O. ile Yunan adalarına kaçmak için denize açıldı. Lastik botun arızalanması üzerine bindiği jetski devrildi ve Bingül boğularak öldü.

SAHİL GÜVENLİK 3 KİŞİYİ KURTARDI

Olay üzerine, Güzelçamlı açıklarında kaçak geçiş yapmaya çalışanların olduğu ihbarını alan Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri bölgeye ulaştıklarında arızalanan lastik bottaki Ş. Bingül ve K. Bingül ile Suriye uyrukla İ.S.O.'yu kurtardı. Botun yakınında Nusaybin Nusaybin Asliye Ceza Mahkemesi Yazıişleri Müdürü Mehmet Bingül'ün cesedi bulundu. Botta kurtarılıp Kuşadası'na getirilen Ş. Bingül ve K. Bingül ile Suriye uyrukla İ.S.O. gözaltına alınırken, boğularak ölen Mehmet Bingül'ün cesedi morga konuldu.

Mardin'i 10 gün önce terk ettiği öğrenilen Mehmet Bingül hakkında herhangi bir soruşturma veya arama kararı olmadığı öğrenildi. Mardin'in Derik İlçesi'nde yaşayan Bingül ve ailesinin ne amaçla Yunan adalarına kaçmak istedikleri ise öğrenilemedi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (DHA)

Öne Çıkanlar