Afyon'da Kürtçe konuşan tarım işçilerine ırkçı saldırı

Afyon'da Kürtçe konuşan tarım işçilerine ırkçı saldırı
HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, saldırıyı sosyal medya hesabından yayınladı. Saldırıya uğrayan 7 Kürt tarım işçisi yaralandı.

Afyon'da mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan işçiler, Kürtçe konuştukları 'terörist' denilerek ırkçı saldırıya uğradı. Saldırıda 7 kişi yaralandı.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Afyon’un Sultandağı Dereçine beldesine mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmaya giden Kürt işçilerin ırkçı saldırıya uğradığını duyurdu. İşçilerin kendisini arayarak uğradıkları saldırıyı anlattığını belirten Sürücü, Afyon Valisi ile görüşmeye çalıştığını ancak ulaşamadığını belirtti. Sürücü, saldırının temel nedenin iktidarın kutuplaştırıcı dili ve politikası olduğunu vurguladı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre; işçiler berberde Kürtçe konuştukları gerekçesiyle 'terörist' denilerek saldırıya uğradı. Saldırıda 7 kişi kafalarından ve farklı yerlerinden yaralandı. Yaralılar daha sonra hastaneye kaldırıldı.

'SİZ TERÖRİSTSİNİZ, BURADA KÜRTÇE KONUŞUYORSUNUZ'

Saldırıya uğrayanların kuzeni Nurullah Aba ise olayı şöyle anlattı:

"İşçilerden İsmail Tan ile kuzeni Ali Tan genç muhtarın berberine traş olmaya gidiyor. Muhtar burada sıraya girmelerini istiyor. Gençler de sıraya giriyor. Ancak her gelen onlardan önce alınıyor. 2 saat geçmesine rağmen gençleri almıyorlar içeriye. Gençler de sıralarının neden başkalarına verildiğini soruyor. Sormaları üzerine 'Siz teröristsiniz, burada Kürtçe konuşuyorsunuz' diyerek gençlere saldırıyor. Gençlerden İsmail Tan'ı araca koyup bir ormanlık alana götürüyorlar. Şiddet uygulayıp kameraya çekiyorlar. İsmail Tan’ın şuanda kolunun kırıldığını biliyoruz. Ali Tan ise ellerinden kaçabiliyor. Ailelere haber vermesi ve berberin yanına gelmeleriyle olay büyüyor. Burada sopalarla 2'si kadın 7  kişi yaralanıyor. Yaralananların durumu kritik değil."

SALDIRIYA UĞRAYANLAR GERİ GÖNDERİLECEK

Aba, olayın yaşanması üzerine yaşadıkları Dereçine Beldesi’ne çevik kuvvet polisi, jandarmaların sevk edildiği ve saldırıya uğrayan aileleri kaymakamlık kararıyla memleketleri Diyarbakır ve Mardin'e gönderileceğini söyledi. 25 gün önce Afyon'a geldiklerini söyleyen Aba, gönderilmelerinin gerekçesinin ise köylülerin istememesi olduğunu kaydetti.

Saldırının bilinçli bir şekilde yapıldığını söyleyen Aba, Kürt olmaları ve Kürtçe konuşmalarından kaynaklı 'terörist' olarak görüldüklerini bu nedenle saldırıya maruz kaldıklarını aktardı. Aba, 3-4 gündür aynı söylemlere maruz kaldıklarını söyleyerek, saldırının bilerek ve planlı bir şekilde yapıldığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar