Ağrılı besici: Et ve süt fiyatı çok artacak, millet perişan olacak

Ağrılı besici: Et ve süt fiyatı çok artacak, millet perişan olacak
Maliyetler artınca hayvan sayısını azalttıklarını dile getiren Ağrılı besici Sezai Barbaros 'İşin içinden çıkamıyoruz' dedi, vatandaşlardan zamlı fiyatlara hazırlıklı olmalarını istedi.

Foto: Arşiv


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç ile CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP’nin 51 ilde planladığı saha çalışması kapsamında Ağrı’da besicileri ziyaret etti. CHP’li milletvekilleri, Ahmetbey Köyü’nde kurbanlık hayvan besicisi Sezai Barbaros’u dinledi.

Maliyetler artınca hayvan sayısını azalttıklarını dile getiren Barbaros, "Geçen yıl 90 liraya aldığımız yemin torbası bu yıl olmuş 350 lira. Bu işin içinden çıkamıyoruz. Bu yıl bir büyükbaş kurbanlık en az 30 bin lira olacak. Buna hazırlıklı olsunlar" ifadelerini kullandı.

‘HEM ET HEM SÜT FİYATI ÇOK ARTACAK, MİLLET PERİŞAN OLACAK’

"Gübre, yem, mazot fiyatı arttığı için biz de üretimi azaltıyoruz" diyen besici, "Hem et hem süt fiyatı çok artacak millet perişan olacak" diye konuştu.

7 çocuğu, 10 torunu olduğunu belirten Barbaros, "Hepsi bu besiciliğe bakıyor. Buradan geçiniyor. Bir ineği 5 liraya alıp 10 liraya yem verirsek kazanamayız" diyerek besicilerin geçim sıkıntısı dile getirdi. (ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar