Ahmet Hakan, Fahrettin Koca'ya 'Bu gidiş nereye?' diye sordu

Ahmet Hakan, Fahrettin Koca'ya 'Bu gidiş nereye?' diye sordu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, somut çözüm önerileri ortaya koymazken, umudunun Ramazan ayında olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazatesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü kçşe yazısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı aradığını belirterek "Bu gidiş nereye Sayın Bakan?" diye sorduğunu yazdı. 

Bakan Koca'nın ilk olarak "Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız. Önlemleri gevşettik maalesef." dediğini aktaran Hakan, "Peki, ya çözüm?" sorusuna ise Bakan Koca'nın "Çözüm, aşıyı olabildiğince hızlandırmak. Beraberinde de hareketliliği azaltmak. ‘Önce tedbir, sonra aşı’ ya da ‘önce aşı, sonra tedbir’ değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok." yanıtını verdiğini yazdı. 

Bakan Koca, aşılamayla ilgili hedefini de açıkladı. "Aşı konusu, sadece bizde değil tüm dünyada sorun. Yapılan bütün hesaplar, tüm dünyada şaştı. Müthiş bir aşı savaşı var. Sözleşmelere uyulmuyor. Ama biz ısrarla takipteyiz." diyen Koca, "Benim temel hedefim şu: Mayıs, en geç haziran sonu 40 yaş üstünün aşılanmasını tamamlamak. İkinci hedefimiz ise şu: Temmuza kadar 20 yaş üstünü aşılamak. Bütün uğraşımız bu iki temel hedefi yakalamak için. Buna çabalıyoruz. Zorluklar var, biliyorum. Ama ben sonuç alacağımıza inanıyorum. Haziran sonu itibariyle 40 yaş üstünü her şartta aşılayabileceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın, Pazartesi günü Bilim Kurulu toplantısı, salı günü ise Bakanlar Kurulu toplantılarını hatırlattığını ancak yeni kararlara yönelik bir şey söylemediğini yazan Hakan, Sağlık Bakanı Koca'nın umudunun Ramazan ayında olduğunu söylediğini aktardı: "Ramazanı fırsata çevirmemiz gerekiyor. Ramazanda hareketliliği azaltmamız lazım."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Öne Çıkanlar