Ahmet Kaya'nın ailesi: Filme izin vermedik

Ahmet Kaya'nın ailesi: Filme izin vermedik
Ahmet Kaya’nın Malatya’dan Paris’e uzanan hayat hikâyesinin sinema perdesine taşıyacak olan ismi ‘Ahmedo İki Gözüm’ olarak açıklanan filme ilişkin Kaya’nın ailesinden tepki geldi.

Açıklamada, ‘Ahmet Kaya’nın yasal varislerinin, kendilerinden izin alınmadan Ahmet Kaya’yı dolaylı ya da dolaysız konu alan, çağrıştıran, onun hikayesinin anlatıldığı ya da esinlenmeler içeren, eserlerinin yer aldığı hiçbir projeye Türkiye Cumhuriyeti sınırları ve tüm Dünya kapsamında izinleri yoktur’ denildi.

İLGİLİ HABER: AHMET KAYA FİLMİ GELİYOR

Türkiye, Almanya ve İsviçre ortak yapımı olan ‘AHMEDO İki Gözüm’ filmine Kaya’nın yasal varisleri (kızları Çiğdem Kaya (Öztürk), Melis Kaya, eşi Gülten Kaya) itiraz etti. Yapılan resmi açıklamada, "Muhtelif mecralarda bir süredir "Sanatçı Ahmet Kaya’nın sinema filmi yapılıyor, yapılacak" şeklinde çıkan haberlerin, sanatçının yasal varisleri ve temsilcileri ile hiçbir ilgisi yoktur. Sanatçının ismini ve eserlerini temsil eden yasal varisleri (Kızları Çiğdem Kaya (Öztürk), Melis Kaya, eşi Gülten Kaya) ve eserlerini temsil eden yapım/edisyon firması GAM MÜZİK ve YAYINCILIK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.’ne rağmen bu haberlerin çıkması, kamuoyunun ve sevenlerinin bu istismar kokan haberlerle manipüle edilmesi tarafları fazlasıyla üzmektedir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Ahmet Kaya isminin marka tescil belgesi vardır. Ahmet Kaya’ya ait tescilli tüm eserler de başta Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin FSEK ilgili maddeleri olmak üzere, T.C. Kültür Bakanlığı ve ilgili tüm meslek birlikleri nezdinde koruma altındadır. İkinci ve üçüncü dereceden yakınları tarafından dahi izinsiz kullanılamaz" vurgusu yapıldı.

Türkiye, Almanya ve İsviçre ortak yapımı olan ‘AHMEDO İki Gözüm’ filmin yönetmenliğini uluslararası pek çok ödüle sahip olan İranlı yönetmen Adnan Osman Shanaz ile Arafat Rüzgar’ın yapacağı belirtilmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar