AİHM Türkiye’yi tazminata mahkum etti

AİHM Türkiye’yi tazminata mahkum etti
AİHM, cenazeye katıldığı gerekçesiyle 10 ay hapis cezası alan Batman Belediyesi eski Eşbaşkanı Nejdet Atalay’ın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), bir cenaze ve ardından düzenlenen eylemlere katıldığı gerekçesiyle hapisle cezalandırılan Batman Belediyesi eski eşbaşkanı Nejdet Atalay’ın yaptığı başvurusunu sonuçlandırdı. Mahkeme, Türkiye’nin ifade özgürlüğünü ihlal ettiğine karar vererek, Atalay’ı 7 bin Euro maddi ve manevi tazminata hükmetti.

AİHM: ATALAY’IN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İHLAL EDİLDİ

Atalay hakkında, çatışmada öldürülen 4 PKK’linin 28 Mart 2006’daki cenazesine ve sonrasındaki eylemlere katıldığı gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı.

TÜRKİYE, 5 BİN EURO MANEVİ, 2 BİN EURO MADDİ TAZMİNATA MAHKUM OLDU

Yargılanan Atalay, 11 Mart 2008’de "PKK yanlısı propaganda yapmaktan" 10 ay hapis cezası aldı. Yargıtay da cezayı onayınca AİHM’e başvurdu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 10’uncu maddesindeki ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini savundu. Bugün kararını açıklayan AİHM, Atalay’ın ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine hükmetti ve Türkiye’yi 5 bin Euro manevi, 2 bin Euro maddi tazminata mahkum etti. (M.A)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar