AK Partili vekilden Gül'e 7 yıl gecikmeli frak eleştirisi

AK Partili vekilden Gül'e 7 yıl gecikmeli frak eleştirisi
Erdoğan'la Gül arasındaki KHK gerilimi tırmanırken, AK Partili Çamlı, Gül'ün 2011 yılında frak giymesini, "Ölürdüm de giymezdim o komik İngiliz kıyafetini' sözleriyle eleştirdi.

HABER MERKEZİ-  Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin kuruluşu  öncesine dayanan yol arkadaşlıkları KHK eleştirileriyle keskin bir dönemece girdi.

Kamuoyunda mahpuslara getirdiği tek tip kıyafet uygulaması ve sivillere tanınan silah kullanma izni konuyla gündeme gelen 696 sayılı KHK'yi eleştiren Abdullah Gül, KHK'nin yazım dilinin 'muğlaklığını' endişe verici bulduğunu dile getirmişti. 

Gül'ün açıklamaları üzerine sitem eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa bir süre sonra tepkisinin dozunu arttırmıştı. Erdoğan, 'Gül'ü Kılıçdaroğlu'nun kervanına katılmak'la ve 'husumet' gütmekle suçlayarak, "Bizim dava arkadaşlarımız neden Bay Kemal'in kayığında? Husumet kervanına katılanlara yazıklar olsun." demişti. 

Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra AK Partili vekillerden Abdullah Gül'e yönelik kimi zaman hakarete varan eleştiriler yağmaya başladı. 

Cumhuriyet'in haberine göre, eleştiri kervanına son katılan isim, mecliste 'Yeliz Skandalı' ile anılan  AK PArti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı oldu. 

Çamlı, Abdullah Gül'ün 2011 yılında Buckhingham Sarayı ziyareti sırasında giydiği frağı eleştirdi.

'ÖLÜRDÜM DE GİYMEZDİM'

Çamlı sosyal medya hesabı üzerinden Gül'ün frak giymiş olduğu fotoğrafı paylaşarak, "Dağına göre kar veriyor adına kurban olduğum Rabbim, ya beni o zaman Cumhurbaşkanı yapsaydı, vaziyeti idare edeyim felan diyemez Ölürdüm de giremezdim şu komik İngiliz kıyafetine..!" dedi.

 

YELİZ SKANDALI 

Anayasa değişikliği teklifinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Periscope yayını yapan "@yelizadeley" isimli hesabın Çamlı tarafından kullandığı iddia edilmişti. Görüşmelerin ilerleyen saatlerinde CHP'li vekiller bir süre 'Yeliz'i aramıştı.

 

DİĞER TEPKİLER

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BÜLENT TURAN: Başkanvekili Bülent Turan oldu. Turan, "Daha eski düzenlemede resmi görevliler için bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız oluyor olmasını çok üzülerek karşılıyorum, kim olursa olsun" dedi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ MAHİR ÜNAL: Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Ak Parti’de milletvekilliği, başbakanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış ve AK Parti’li olduğunu düşündüğümüz bir kişidir, dolayısıyla bizim bir ilkemiz vardır. Dostlarımızın bizimle medya üzerinden konuşmasını doğru bulmayız ve bu bizi üzer. Eğer gördükleri bir eksiklik varsa, biz işlerimizi istişareyle yaparız, dolayısıyla istişare ederiz. Cumhurbaşkanımızın "üzüldüm" ifadesinin nedeni budur. Eksik gördüğü bir şey varsa, cumhurbaşkanı ve başbakanımızla istişare edebilecekken medya üzerinden konuşuyor olması üzücüdür. Bir ahlak olarak AK Partili olmak birbiriyle medya üzerinden konuşmamaktır. İstişare ile yürütmektir. Cumhurbaşkanımızın da Abdullah Gül’le bir teması olmamıştır" ifadelerini kullanmıştı. Şamil Tayyar: Gül, 2019'un provasını yapıyor! AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gül'ün bu paylaşımlarına tepki gösterdi; 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için "prova" yaptığını iddia etmişti. Tayyar, sözlerine "Muhaliflerle arasında paydaşlık oluşturmaya, AK Parti ile arasındaki mesafeyi açmaya çalışıyor. Ne yapsa nafile" diye devam etti.

'DARBECİLERİN SİYASİ İTLERİ'

Gül'e yönelik sertlik sınırlarını aşıp hakarete varan sözler ise iktidara yakınlığı ve provokatif açıklamalarıyla tanınan Star Yazarı Mehmet Metiner'den gelmişti. Metiner, 'Darbeci teröristlere gül dağıtanlardan olmayız' başlıklı yazısında isim vermeden Abdullah Gül’e çok ağır ifadelerle yüklenmişti. "Kafasında ‘hinlik ve muğlaklık’ olanlar KHK’da muğlaklık olduğunu söylüyorlar" diyerek isim vermeden Gül’ü hedef alan Metiner, "Ne yani, 15 Temmuz ve devamındaki 16 Temmuz’da yanıbaşındaki kardeşini, bacısını ve gencecik evladını hunharca öldüren o teröristlere bir de gül mü dağıtacaktı halkımız" ifadelerini kullandı.

Metiner yazısının sonunda ima yoluyla eleştirdiği Abdullah Gül’ün "devam edeceğim" sözlerine gönderme yaparak, "Varsın o darbeci teröristlerin 'siyasi itler'i ürümeye devam etsinler" demişti.

 

Öne Çıkanlar