Akademisyen Aylin Sözer'in katiline ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl hapis cezası istendi

Akademisyen Aylin Sözer'in katiline ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl hapis cezası istendi
Öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer'in katili Kemal Ayyıldız hakkında istenen ceza belli oldu.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Dr. Aylin Sözer'i öldüren Kemal Ayyıldız isimli erkek hakkında 5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Maltepe’de öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer'in evine gelerek öldüren ve daireyi de ateşe vermeye kalkan Kemal Ayyıldız hakkında istenen ceza belli oldu. Ayyıldız, sorgusunda Sözer'le ilişkisi olduğunu iddia etmiş ve Sözer'in kendisine saldırdığını öne sürmüştü.

Daha sonra basına yansıyan haberlerde katil Ayyıldız'ın Aylin Sözer’in cep telefonundan, asistanı Serkan Yaman’a, "Sana para göndereceğim, sen de bu parayı dövize çevirip kuryeyle bana gönder" mesajı gönderdiği ortaya çıkmıştı. Yaman şüphelenip, Aylin Sözer’in aynı binadaki ablasını aramasıyla kadın cinayeti öğrenilmişti.

Aylin Sözer’in yakını Endercan Güngörür, katil Ayyıldız'ın 'ilişki' iddialarını reddetmiş ve Sözer'le hiçbir bağının olmadığını söylemişti. Katil Ayyıldız hakkında  5 ayrı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve 35 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Öne Çıkanlar