AKP'de Rasim Ozan Kütahyalı çatlağı

AKP'de Rasim Ozan Kütahyalı çatlağı
AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Kütahyalı'ya sahip çıkarken Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu sert eleştirdi.

HABER MERKEZİ - Boşnaklarla ilgili söylediği ‘Kusturmalı Boşnak saksosu’ sözüyle tapki toplayan Rasim Ozan Kütahyalı, AKP içinde farklı seslerin çıkmasına neden oldu. AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Rasim Ozan Kütahyalı'ya sahip çıkarken Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu Kütahyalı’nın söylemlerini eleştirdi.

Rasim Ozan Kütahyalı, AK Parti içerisinde de tartışma çıkardı. Boşnaklarla ilgili kullandığı sözlerle tepkileri üzerine çeken Kütahyalı'ya AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Hüseyin Kocabıyık, sahip çıktı. Kocabıyık, kişisel Twitter hesabından, Kütahyalı için övgü dolu sözler kullandı.

'DİKKATSİZLİK VE MESLEK KAZASI'

Kocabıyık, yayımladığı mesajlarında; "Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnak kardeşlerimizle hiçbir sorunu yoktur. Kendisi geçmişteki Boşnak kurtuluş mücadelesine destek vermiş birisidir. Buna ben şahidim. Olan şey tamamiyle dikkatsizlik ve meslek kazasıdır.

Rasim Ozan İzzet Begoviç’in hayranı bir gazetecidir. Nasıl Boşnak düşmanı olur? Yaptığı bir dil hatasından dolayı böyle ağır hakaretlere uğraması büyük haksızlıktır. Rasim olaya çok üzüldü ve samimi olarak özür diledi. Daha ne isteniyor ondan?

Tekrar ediyorum. Rasim Ozan en az benim kadar Boşnak sevgisiyle dolu birisidir. Ona yüklenerek millet düşmanlarının ekmeğine yağ sürdüğümüzü unutmayalım" ifadelerine yer verdi.

HAKAN ÇAVUŞOĞLU: ÜSLUBU BEYAN AYNİYLE İNSANDIR

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, Kütahyalı'nın söylemlerine sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Bende bir Balkan evladıyım. Balkan evladı olmak yetmez. İnsan olan herkesin böyle galiz ifadeler karşısında rencide olmaması mümkün değildir. Nefretle kınıyorum. Üslubu beyan ayniyle insandır" ifadelerini kullandı.

SABAH SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Beyaz TV’deki ‘Beyaz Futbol’ programından kovulan Rasim Ozan Kütahyalı için henüz Sabah gazetesinden açıklama yapılmadı. Diğer yandan bugün yazı günü olmasına rağmen Kütahyalı’nın köşesi gazetede yer almadı.

Ayrıca konuyla ilgili RTÜK, Beyaz TV’ye yayın durdurma ve para cezası kesmişti.

Öne Çıkanlar