AKP'den asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama

AKP'den asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili açıklama
AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin arttırılmasını yeniden gündeme alacaklarını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "3600 ek gösterge düzenlemesini temmuza kadar çıkaracağız" açıklamasını yaptı. Akbaşoğlu, asgari ücret, EYT'liler ve emekli maaşları hakkında da konuştu.

Akbaşoğlu, 3600 ek gösterge konusunda "Daha önce zikredilen kadrolarla ilgili geniş bir çalışma yapılıyor. Bu konuda paydaşlarla birlikte iki toplantı gerçekleştirildi. Bu yasal bir çerçeveye teklife dönüştürülmek için genel kurulumuza gelecek. 3600 ek göstergeyi polislerimize vereceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Sözleşmeli personelin durumu alınacak, EYT’li kardeşlerimizin durumu ele alınacak" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET, EYT VE EMEKLİ MAAŞLARI

Asgari ücret konusunda Akbaşoğlu, "Yılın ikinci yarısında 1 Temmuz’da maaş artışı söz konusu olacak. Asgari ücretlilerin durumu da ele alınacak kamuoyu ile paylaşılacak. 3600 ek gösterge ile ilgili kanun düzenlemede ele aldık. Öğretmenlerimize uygulanacağını hükme bağladık. Bu yılda 3600 ek gösterge çıkacağını belirtmek isterim. 3600 ek göstergeyi Temmuz’a kadar çıkaracağız" değerlendirmesini yaptı.

Öne Çıkanlar